Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kiel je podezřelý, že si koupil triumf v házenkářské LM

Kiel (Německo) - Německou házenou otřásá skandál kolem úřadujícího bundesligového šampiona THW Kiel, jehož dres obléká druhou sezonu český reprezentant Filip Jícha. Držitel rekordních 14 německých titulů je podezřelý, že podplácel rozhodčí a v minulosti zmanipuloval nejméně deset zápasů v Lize mistrů včetně předloňského finále.

Evropská házenkářská federace si nechala kvůli aféře vypracovat analýzu a konstatovala, že finále Ligy mistrů z roku 2007 nenese žádné stopy manipulace. Vedení EHF nechalo prozkoumat všechny pohárové zápasy Kielu od roku 2000 včetně delegovaných rozhodčích. 

Vedení Kielu, prvního celku bundesligové tabulky, se dostalo v posledních dnech pod velký tlak. Záležitostí se začalo zabývat i státní zastupitelství, jež konstatovalo, že závěry se dají očekávat až za několik týdnů. Manažera klubu Uweho Schwenkera však drtivá většina jeho kolegů z konkurenčních týmů podpořila a v anketě deníku Bild se vyslovila, aby v současné situaci ve funkci pokračoval.


Dopadů skandálu na populární soutěž se však obávají. "Sponzoři se budou v současné ekonomické situaci ještě více rozmýšlet, kde se budou angažovat," uvedl manažer Magdeburku a bývalý reprezentant Stefan Kretzschmar. 

V jiné kauze německý svaz pozastavil činnost dvojici předních rozhodčích Franku Lemmemu a Berndu Ullrichovi, kteří jsou podezřelí z přijetí úplatku za ovlivnění finále PVP před třemi lety, kdy vyhrál ruský Čechov. "Žádný zápas jsme nezmanipulovali, jsme čistí," řekl Ullrich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články