Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karviná definitivně zlomila Lovosice a je ve finále, Dukla srovnala krok s Plzní

Prvním finalistou extraligového play-off jsou házenkáři Karviné. Vítězové základní části uspěli v Lovosicích výsledkem 32:28 a semifinálovou sérii ovládli 3:1. O soupeři Slezanů se rozhodne v neděli po pátém utkání mezi Duklou a Plzní. Pražané totiž ve čtvrtém duelu vyhráli doma 32:25 a vynutili si rozhodující zápas na západě Čech.

Brankář Karviné Nemanja Marjanovič
zdroj: facebook.com/HCB Karviná

Karviná začala semifinálovou sérii nečekanou domácí porážkou o jeden gól, v dalších třech zápasech však Lovosice předčila.

Ve čtvrtém utkání se sice domácí dostali ve 42. minutě do vedení 21:20, ale poté inkasovali čtyřikrát v řadě a Slezané už náskok nepustili. Lovosicím nepomohli ani dva devítigóloví střelci Jaroslav Trkovský a Maximilian Jonsson.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Karviné jsou ve finále, Dukla si vynutila pátý zápas

Dukla si v závěru prvního poločasu vypracovala čtyřgólový náskok, jejž hosté po přestávce snížili na dvě branky, ale v dalším průběhu měli navrch svěřenci Daniela Čurdy. Nejlepším střelcem duelu byl domácí Matěj Klíma, který dal sedm branek.

"Jsem na hráče hrozně hrdý, vyhráli si to sami. Znovu perfektní výkon Tomáše Petržaly v bráně, vynikající agresivní obrana," radoval se trenér Čurda. "Nemáme problém se střílením branek, a to nám ještě chybí Jonáš Patzel. Teď pojedeme dál žít svůj sen - z 0:2 to otočit na 3:2 a postoupit do finále,“ dodal spokojený kouč.

Na plzeňském stratégovi Petru Štochlovi bylo patrné zklamání. "Dukla byla prostě ve všech ohledech lepší. Zcela zaslouženě vyhrála a rozhodne pátý zápas," prohlásil.

V případě postupu Plzně bude mít finále stejné složení jako v posledních dvou dohraných ročnících v letech 2018 a 2019.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů - 4. zápasy:

Lovosice - Karviná 28:32 (14:14)
Nejvíce branek: Jonsson a Trkovský oba 9/2, Kupa 5 - Nedoma a Solák po 6, V. Patzel 5.
Konečný stav série: 1:3.

Dukla Praha - Talent tým Plzeňského kraje 32:25 (15:11)
Nejvíce branek:
Klíma 7, Březina 6, Šůstek 4/3 – Tonar 6/3, Nejdl 5, Douda 3/1.
Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články