Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jurka se nestihl uzdravit. Nominaci házenkářů na Bělorusy doplnila čtyři jména

O čtyři jména se rozšířila nominace českých házenkářů na dvojzápas kvalifikace mistrovství Evropy s Běloruskem. Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš doplnili sestavu o křídelní hráče Tomáše Čípa s Davidem Polozem, pivota Jana Užeka a spojku Vojtěcha Patzela.

V nominaci dlouho visely otazníky nad dvěma zkušenými křídly Čípem a Miroslavem Jurkou, kteří měli zdravotní problémy. "Tomáš Číp se uzdravil, už za Prešov po návratu i něco odehrál. Je to navíc zkušený hráč a my věříme, že bude připravený," uvedl kouč Filip.

Jurka se naopak uzdravit nestihl. "Ještě nenastoupil v klubu do žádného zápasu a není stoprocentně fit, jeho pauza byla dlouhá. David Poloz hraje v Suhru Aarau stabilně a podává dobré výkony, rozhodli jsme se pro něj," dodal Filip.

Do počtu 18 jmen pak nominaci doplnili hráči z české ligy, karvinský Užek a Patzel z Dukly Praha. "Užek podává v Karviné výborné výkony. Otazníkem byly jeho dřívější zdravotní problémy s koleny, ale v rozhovoru s ním jsme si potvrdili, že je v pořádku, a je to vidět i na jeho výkonech. Myslím si proto, že si nominaci zaslouží," uvedl Filip.

"Patzel také podává kvalitní výkony, potvrdil to i teď po víkendu a přesvědčil nás i svou prací na poslední reprezentační akci," doplnil.

Tým se sejde o víkendu v Plzni, kde ho ve středu čeká domácí zápas s Běloruskem. V neděli je pak na programu venkovní odveta. Reprezentanti po dvou ze šesti zápasů vedou kvalifikační skupinu bez ztráty bodu. Vedle Běloruska v ní figurují Bosna a Hercegovina a Finsko. Na Euro, kterého se poprvé v historii zúčastní 24 týmů, postoupí z každé skupiny dva nejlepší týmy a dále nejlepší čtyři celky z třetích míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články