Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jícha je po operaci v plné přípravě, měl by stihnout MS

Praha – Házenkář Filip Jícha je po zářijové operaci levého kotníku v pořádku a v plné přípravě. Za čtrnáct dnů naskočí v dresu Kielu do německé ligy a měl by stihnout mistrovství světa v Kataru, které začne 15. ledna.

Filip Jícha v utkání Česko - Německo
zdroj: čtk autor: Václav Šálek

"Jsem na tom zdravotně i psychicky dobře. Cítím se fit, trénuju, jako jsem netrénoval poslední tři roky, a opravdu se cítím dobře a těším se do hry," řekl Jícha. První zápas má v plánu 14. prosince v Kielu. "Doufám, že noha a celé mé tělo zvládne házenkářskou zátěž, která pro mě byla první tři týdny hodně zvláštní," řekl dvaatřicetiletý hráč.

"Limituje mě maximálně házenkářská hlava, která mi říká, co tam teď dělám. Hřiště mi přijde velké a všichni silní a rychlí, ale to je subjektivní pocit sportovce, který nehrál tři měsíce. Chtěl bych všechno nejrychleji a hned, tak je to náročnější," uvedl s úsměvem.

Klid mu dodal i trenér týmu Kielu Alfred Gíslason. "Říkal, že to je normální. Když mě viděl, tak se smál a říkal, že se mnou počítá a drží mi místo v sestavě, což mě uklidňuje," poznamenal Jícha. Tuší a je i rád, že ho čeká boj o místo v sestavě. "Když jsem odcházel na operaci, tak jsem cítil, že plamínek sportovce a vůdce trošku uhasínal, ale teď je zase zažehlý zpátky. Chci hrát, být na hřišti a sám sobě ukázat, že mě házená baví a dokážu udržet krok s nejlepšími."

"Budu se intenzivně snažit, abych tam, pokud odcestuju, byl opravdu pomocí, jakou ode mne všichni očekávají a já od sebe nejvíc," řekl nejlepší házenkář světa za rok 2010. Sázet bude možná i na takzvanou falešnou formu. "Herně je manko nedohnatelné, ale házenou jsem určitě hrát nezapomněl," řekl.

Návrat do Kataru bude pro Jíchu speciální i díky vzpomínkám. Před 11 lety zde půl roku působil. "Byla to moje první zahraniční štace. Byl jsem hozen do vody, rodiče byli daleko a musel jsem plavat. I proto mám teď motivaci se tam podívat a vrátit se tam s českým nároďákem. To bych si rád splnil," řekl plzeňský odchovanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha je po operaci a těší se do Kataru
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články