Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jícha je po operaci kotníku, začátek kvalifikace ME nestihne

Kiel (Německo) - Česká házenkářská reprezentace má pro začátek kvalifikace na mistrovství Evropy problém. Jeden z nejlepších házenkářů světa a kapitán národního týmu Filip Jícha se musel podrobit operaci levého kotníku, který jej trápil od jara. Jícha bude mimo hru šest týdnů, a vynechá proto start kvalifikace mistrovství Evropy na přelomu října a listopadu. Na světový šampionát, jenž začíná v lednu, by však již dvaatřicetiletý hráč měl být fit.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha je po operaci kotníku, začátek kvalifikace ME nestihne

Jícha zápolil se zraněným kotníkem už delší dobu a v mnoha zápasech hrál s velkým sebezapřením. "Fakt už to dál nešlo. Proto ten zákrok. Přeji si, abych mohl konečně hrát bez bolesti. Jedině tak budu moci mým týmům, ať už reprezentaci, nebo Kielu, pomoci, jak bych sám od sebe očekával," řekl Jícha.

"Filip zašel v uplynulých týdnech a měsících za hranici zátěže. Doufali jsme, že se následky zranění přes letní přestávku zlepší, ale to se nestalo, a tak byla operace nevyhnutelná," uvedl klubový lékař Detlev Brandecker. "Při operaci jsme mu z okolí kotníku odstranili dvě tělíska. Pokud se nezkomplikuje léčení, mohl by Filip za šest týdnů opět hrát," dodal.

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 bude muset vynechat první dva zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Francii a Makedonii. "Neúčast Filipa v těchto dvou klíčových kvalifikačních utkáních nás staví před obtížný úkol. Absence se projeví nejen v herní kvalitě, ale i v osobnostní úrovni," uvedl nový reprezentační trenér Daniel Kubeš.

"Musíme se pokusit jako tým zvládnout tato dvě utkání co nejlépe i bez Filipa. Věříme, že se k nám v lednu opět připojí a pomůže k co nejlepšímu výsledku na mistrovství světa v Kataru. Snad se ukáže, že síla české reprezentace nestojí jen na jednom hráči," dodal Kubeš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články