Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jícha: Byli jsme ve hře, ale rozhodla koncovka

Dauhá - Čeští házenkáři podlehli Egyptu 24:27 a postup do další fáze turnaje se jim povážlivě vzdálil. Podle kapitána Filipa Jíchy, který na mistrovství poprvé zasáhl do hry, rozhodla slabá koncovka Čechů. Další utkání s Islandem bude podle něho velmi těžké. "Výkonnostně je daleko před námi," řekl Jícha o síle soupeře.

Filip Jícha
zdroj: Pavel Lebeda/chf.cz

Kámen úrazu spatřoval Jícha bezprostředně po utkání ve slabém zakončování Čechů. "Rozhodla naše koncovka. Ve druhém poločase, kdy se lámal chleba, jsme dali několik šancí a tyčí, což rozhodlo, že jsme si nedokázali vzít psychologickou výhodu na posledních pět minut. Svým způsobem jsme utkání odehráli, jak jsme si to představovali, akorát nás zradila koncovka v důležitých útocích," poznamenal kapitán Čechů.

Egypt podle něho český tým nezaskočil. "Vůbec ne. Zápas se vyvíjel tak, jak jsme si mysleli, že se bude vyvíjet. Celou dobu jsme byli ve hře, jen jsme měli smůlu v koncovce," uvedl. Na adresu svého zdravotního stavu pak dodal: "Pravé lýtko sotva drží pohromadě, křeče jsem ještě nedostal, ale už byly blízko. Jsem rád, že jsem odehrál první utkání na MS. Škoda, že nebylo s vítězným koncem."

S postupovými šancemi je to nyní pro reprezentanty povážlivě nahnuté. Musí porazit oba příští soupeře, Island a Alžírsko, a navíc spoléhat na výsledek jiných duelů. "Pořád cítím to stejné, jako když jsme sem odjížděli. Užívám si, že jsem tady s tím mladým týmem. Je to pro nás velká škola, musíme přidat víc, než je běžné. Tři porážky bolí, naše ambice zůstávají pořád stejné," nechce dopředu kapitulovat Jícha.

"Bude to těžké, je to špičkový evropský tým, stříbrný z olympiády v Pekungu. Vůbec se o něm nemusíme bavit, výkonnostně je o vlak před námi. Musíme se pokusit se mu vzepřít," řekl na adresu Islandu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články