Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Házenkářky zvládly v Chebu závěrečný duel s Běloruskami a skončily druhé

Cheb – S bilancí dvou vítězství a jedné remízy zakončily české házenkářky 41. ročník turnaje O štít města. Domácí výběr v závěrečném duelu porazil reprezentantky Běloruska 28:25, díky čemuž obsadil druhé místo o skóre za vítěznými Polkami.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky zvládly v Chebu závěrečný duel s Běloruskami a skončily druhé

Češky šly do zápasu s vědomím, že musejí zvítězit o sedmnáct branek, aby v konečném pořadí předstihly Polky, s nimiž na úvod turnaje remizovaly 25:25. Svěřenkyně zastupujícího hlavního trenéra Jana Bělky proto vstoupily do zápasu náporem a rychle si vytvořily slibný náskok.

Ve 24. minutě vedl český tým o šest branek 12:6 a do poločasu svůj náskok ještě navýšil na 15:8. Po změně stran Češky pokračovaly v dobrém výkonu a deset minut před koncem vedly už o deset gólů. K vítězství o sedmnáct branek ale měly daleko, jejich ofenziva se v závěru zasekla a Bělorusky snížily až na třígólový rozdíl.

"Skóre, o kolik musíme porazit Bělorusky, abychom turnaj celkově vyhráli, jsme neřešili. Chtěli jsme navázat na předchozí výkony, což se nám až do 45. minuty dařilo. S naší hrou i narůstajícím náskokem jsem byl spokojený. Bylo jasné, že jsme rozhodně lepší. Jen pak děvčata zřejmě přepadla únava a z toho pramenila naše nedůslednost v obraně. Proto jsme v konci více inkasovali," uvedl kouč Bělka, který zastoupil hlavního kouče Jana Bašného, jenž měl klubové povinnosti.

Turnaj v Chebu, kterého se až na Martinu Crhovou zúčastnily jen hráčky z české ligy, byl první akcí ženské reprezentace v nové sezoně. V říjnu čeká národní celek přípravný turnaj v Maďarsku, v listopadu pak první fáze kvalifikace mistrovství světa s Ázerbájdžánem a Litvou.

"Hned po zápase jsem mluvil s hlavním trenérem Janem Bašným, a byl rád za to, že všechno klapalo. Tedy zabudovávání nových děvčat do týmu i herních systémů. A samozřejmě se mu líbily i výsledky," uvedl Bělka.

"Já jsem rád, že všechny hráčky ukázaly, že jsou schopné hrát i s vyspělými týmy. Pro nás je to příslib do budoucna, že máme novou generaci. Ukazuje se, že dobrá práce v klubech je základ pro reprezentaci, a toto je tedy i jejich úspěch," dodal.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:

ČR - Bělorusko 28:25 (15:8), Polsko - Slovensko 28:21 (13:14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články