Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Slavie zvítězily v Chorvatsku

Sveti Ivan Zelina (Chorvatsko) - Házenkářky Slavie Praha vyhrály první osmifinálový duel Vyzývacího poháru na palubovce RK Zelina 24:23. Do nedělní odvety, jež se odehraje znovu v Chorvatsku, si mohly vypracovat i lepší náskok, ale opakovaně ztratily čtyřbrankové vedení.

Zápas nakonec dospěl do vyrovnané koncovky, kterou rozhodla křídelní hráčka Martina Jonášová. Vítězný gól vstřelila v poslední minutě ze sedmimetrového hodu a vzápětí si připsala důležitý zákrok v obraně. Nejlepší střelkyní českého celku byla s osmi góly Kateřina Keclíková.

"Byl to boj, extrémně důrazný a tvrdý duel. Musím holky pochválit, že domácím neustoupily. Zároveň víme, co zlepšit. Musíme být v útoku důraznější z prostoru spojek, v obraně pak pokrýt pivotmanku, která nám dělala velké problémy," řekl na webu Českého svazu trenér Tomáš Hlavatý.

V neděli bude jako domácí tým vedena Slavia. Ta pro regulérní domácí duel neměla volnou halu, proto absolvuje na palubovce soupeře víkendový dvojzápas. Před odvetou visí otazník nad startem reprezentantky Hany Kutlvašrové, jež si v prvním utkání poranila palec.

První utkání osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek:

RK Zelina - Slavia Praha 23:24 (11:11)
Nejvíce branek: Madzaračová 6, Šeričová 5, Pavlovičová 4 - Keclíková 8, Jonášová 5, Rajnohová 3. Rozhodčí: Dojčinov, Gorecov (oba Bul.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 5/4. Vyloučení: 3:3. Diváci: 600.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články