Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Házenkářky Poruby do čtvrtfinále Vyzývacího poháru nepostoupily

Höör - Házenkářky Poruby odehrály dobrý zápas, ale do čtvrtfinále Vyzývacího poháru nepostoupily. V osmifinálové odvetě ve Švédsku přitom zdolaly domácí Höör 23:22 a vyrovnaly celkový stav dvojzápasu na 47:47, jenže z postupu se radoval soupeř, který před týdnem v jejich hale nastřílel více gólů. Ve Švédsku jim tak chyběla jediná branka.

Házenkářky Poruby
zdroj: ČT Brno

Poruba doma neudržela slibný pětibrankový náskok a semifinalistkám minulého ročníku podlehla 24:25. V odvetě na severu Evropy Ostravanky rovněž držely krok a sehrály vyrovnanou partii, v níž Švédky těžily hlavně z rychlých protiútoků, hostující házenkářky zase z bojovnosti a agresivnější obrany.

V první půli se Poruba dostala do dvoubrankového vedení 6:4, ale vzápětí o ně přišla. Podobný scénář se opakoval i za stavu 9:7 ve prospěch svěřenkyň trenéra Jána Beňadika. Závěr poločasu vyšel Hööru, do šaten se šlo za stavu 14:12 pro domácí tým. Ten pak zvýšil rozdíl ve skóre až na čtyři góly, ale bojovná Poruba deset minut před koncem znovu vyrovnala.

V závěru se Ostravanky dostaly do vedení 23:22, ubránily útok domácího celku a měly deset vteřin na poslední akci. K zakončení se dostala Poznarová, ale brankářku Hööru nepřekonala. Tím skončily i šance českého celku na postup. V osmifinále Vyzývacího poháru se představí i házenkářky pražské Slavie, které odehrají oba zápasy s týmem RK Zelina v Chorvatsku.

Sestavy:

H 65 Höör: Rydeová, Wibergová - Johanssonová, Rasková, Andrejicová, Linnellová Jonna, Sandellová, Roxaová, Lindbergová-Johanssonová, Linnellová Jennie, Wallová, Dobaková Ocsková, Djapanovičová, Bidstrupová. Trenér: Fredrik Jansson.

DHC Sokol Poruba: Roháčková, Doláková,- Mýlková, Lešková, Šviráková, Poznarová, Hrbková, Adámková, Rechtorisová, Chovancová, Minarčíková, Bělohoubková, Uhráková. Trenér: Ján Beňadík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články