Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Házenkářky Slavie v poslední vteřině vyrovnaly a ze sedmiček rozhodly

Praha – Ve finále interligy házenkářek vede Slavia. Její hráčky vyhrály úvodní utkání s Mostem v dramatickém závěru. Vyrovnaly totiž v poslední vteřině na 20:20 a utkání pak otočily na svou stranu v sedmimetrových hodech.

Slávistky zdolaly soupeřky z Mostu, které vyhrály soutěž v posledních letech čtyřikrát, v Edenu až v dramatické koncovce. Střelou v poslední vteřině vyrovnaly na 20:20 a následné sedmimetrové hody vyhrály 4:2.

Hrdinkou zápasu byla Veronika Galušková. Pravá spojka nejdříve po rozehraném devítimetrovém hodu přesnou střelou do růžku branky vyrovnala na 20:20. Přesným sedmimetrovým hodem pak zpečetila výhru Slavie. Při sedmičkách se dvakrát zaskvěla i slávistická brankářka Petra Kudláčková. 

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Slavie vyhrály první zápas finále interligy nad Mostem

Získat první titul od roku 2010 může Slavia příští týden v Mostu, kde se 7. května hraje druhý zápas. V případě výhry Mostu by se o šampionkách rozhodlo o den později znovu na severu Čech.  

Slavia měla proti Mostu titul na dosah i loni a před třemi lety, ale v obou případech nedokázala přidat rozhodující výhru. V roce 2014 vedla nad Mostem v sérii 2:0 a prohrála 2:3, loni vyhrála rovněž první zápas a sérii ztratila 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články