Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Házenkářky prohrály v přípravě na Islandu o sedm branek

Keflavík (Island) - České házenkářky prohrály v prvním ze dvou přípravných utkání v Keflavíku s reprezentantkami Islandu 24:31. Odveta se hraje v sobotu od 15:15 SEČ. Zápasy na Islandu jsou pro výběr trenéra Bašného součástí přípravy na pokračování kvalifikace mistrovství Evropy. Nejbližší kvalifikační utkání proti Slovinsku odehrají házenkářky v březnu.

Česko - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Úvod zápasu byl vyrovnaný, potom se ale domácí reprezentantky utrhly a po několika rychlých akcích navýšily skóre až na 12:6. Do poločasu však české házenkářky koncentrovaným výkonem dokázaly dotáhnout na 14:15. "Hráčky předvedly bojovný, snaživý výkon. Únik soupeřek v první půli na 12:6 nás stál hodně sil, ale dokázali jsme ho zkorigovat. Měli jsme však hodně nevynucených chyb a špatně vyhodnocených situací, kdy hráčky místo střelecké příležitosti zbytečně zvolily přihrávku a naopak," řekl trenér Jan Bašný na svazovém webu.

V druhé půli se oba celky přetahovaly o vedení až do 45. minuty. V poslední desetiminutovce Islanďanky střelecky odskočily nejprve na rozdíl čtyř branek, pak český tým inkasoval ještě třikrát.

I přes nepříznivý výsledek hodnotil Bašný výkon svého družstva pozitivně. "Přece jen soupeř je v poslední fázi přípravy na mistrovství světa v Brazílii a nutno říct, že konečný výsledek úplně neodpovídá průběhu zápasu. Myslím si, že zítra to dopadne lépe. Minimálně herně to může být ještě lepší," doplnil český kouč.

Island - ČR 31:24 (15:14)

Sestava a branky Česka: Satrapová, Doláková - Poznarová 5, Chrenková 5, Martínková 4, Keclíková 3, Knedlíková 1, Luzumová 1, Černá 1, Vítková 1, Štěrbová 1, Crhová 1, Simerská 1, Hrbková, Gebre Selassie, Růčková.

Sedmimetrové hody: 5/3 - 4/2. Vyloučení: 2:0.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články