Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Házenkářky Poruby hrají s Mostem o Český pohár

Ostrava - Soubojem Sokolu Poruba a Mostu vyvrcholí národní pohárová soutěž házenkářek. Ostravské hráčky budou mít výhodu domácího prostředí, pro finále Českého poháru byla vybrána jejich domovská hala v Ostravě-Přívoze. Zápas sledujte živě od 16:55 na programu ČT sport a našem webu.

Pohárové finále svedlo dohromady úřadující české šampionky a vicemistryně. Sokol se do něj probojoval už potřetí v řadě, na prvenství však doposud nedosáhl. "To, že se hraje v Ostravě, je samozřejmě výhoda. My jsme dvakrát v řadě hráli venku a víme, co to s sebou přináší. Most je favoritem, ale my dobře víme, že se s nimi dá hrát. Ve druhém kole jsme tam smolně prohráli o gól, takže i naše mladé hráčky vědí, že i Most je k poražení," řekl trenér Poruby Ján Beňadik.

Severočešky mohou úspěšný rok 2013 zakončit ziskem třetí trofeje. Po triumfu v Challenge Cupu a českém titulu má aktuální lídr WHIL na dosah i premiérové prvenství v Českém poháru. "Přála bych si, abychom tento úspěšný rok zakončily vítězně a přivezly domů poslední pohár, který nám ve vitríně dosud chybí," uvedla na mosteckém webu klíčová hráčka Hana Martínková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články