Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky nastoupí proti Srbkám i s kapitánkou Luzumovou

Praha - České házenkářky odehrají nadcházející dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy proti Srbsku i s kapitánkou Ivetou Luzumovou. Nejlepší česká hráčka posledních let po nedávné operaci štítné žlázy ve středu nastoupila za německý Thüringer HC a po dodatečné nominaci dorazila na soustředění v Luhačovicích, kde se národní tým připravuje na středeční domácí duel, který hostí Zlín. Přímý přenos utkání můžete sledovat ve středu od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky čeká klíčový kvalifikační dvojzápas se Srbskem

"Na jednu stranu bude odpočinutá, nebude mít za sebou únavný program klubu v soutěži a v Lize mistryň středa - neděle - středa. Na druhou stranu zase nebude mít tolik nahráno, ale je to zkušená hráčka. Uvidíme, jak se s tím popere," přemítal trenér Jan Bašný. "Vše přizpůsobíme jejímu aktuálnímu fyzickému a zdravotnímu stavu."

Luzumová v prvním zápase po návratu jednou skórovala. "Trénuji asi týden a půl, odehrála jsem dva zápasy, byť ne celé, operace dopadla dobře a cítím se být v pořádku," uvedla Luzumová.

Češky vedou po dvou kolech bez ztráty bodu společně se Srbkami kvalifikační skupinu, když porazily doma Itálii a vyhrály na Ukrajině. Z každé čtyřčlenné skupiny postoupí na šampionát první dva celky a nejlepší třetí tým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články