Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Házenkářky Mostu ve šlágru kola porazily Šaľu, uspěla i Poruba

Praha – Ostře sledovaný zápas 13. kola interligy házenkářek mezi Mostem a Šaľou dopadl lépe pro vedoucí celek tabulky z Mostu, jenž vyhrál 27:23. Nezaváhala ani druhá Poruba, jejíž hráčky zvítězily v Senci 34:28. Úřadující šampionky tak dál ztrácejí na první místo dva body. V televizním utkání potvrdily roli favoritek i házenkářky Veselí, jež porazily Zlín 33:26

Házenkářka Poruby Lucie Uhráková
zdroj: hazenaporuba.cz autor: Pavel Sonnek

Hráčky Mostu sváděly před tisícovkou diváků v prvním poločase se Šaľou vyrovnaný boj a do šaten odcházely s jednobrankovou ztrátou. Tu ale smazaly krátce po návratu z kabiny a otočily stav ve svůj prospěch. O obrat se postaraly hlavně reprezentantky Růčková (7 branek) s Martinkovou (6).

V Senci si hráčky Poruby až krátce před přestávkou vypracovaly pětibrankový náskok. Domácí házenkářky sice i nadále dobře bránily, nedokázaly však proměňovat své šance a mistryně v čele s autorkou deseti gólů Chrenkovou si náskok pohlídaly.

Třetí příčku si upevnilo Veselí nad Moravou, jehož souboj se Zlínem svedl proti sobě sestry Salčákovy. Duel dopadl lépe pro starší Kristýnu, nejlepší střelkyni utkání, jejíž tým potvrdil roli favorita a vyhrál 33:26.

Vítězky Českého poháru slávistky prohrály v Partizánskem 20:24 a nevyužily šanci k posunu na páté místo. Nulu na kontě mají stále hráčky Nitry, které podlehly v Olomouci 23:28.

Interliga házenkářek - 13. kolo:

Most - Šaľa 27:23 (13:14), Veselí nad Moravou - Zlín 33:26 (22:11), Olomouc - Nitra 28:23 (15:9), Partizánske - Slavia Praha 24:20 (9:11), Senec - Poruba 28:34 (13:18).

Je nám líto, video expirovalo.
Veselí - Zlín
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články