Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Mostu definitivně končí v EHF, vypadly s Esbjergem

Esbjerg (Dánsko) – V rámci třetí nejprestižnější evropské klubové soutěže - poháru EHF – skončily házenkářky Mostu s osmifinále. Nad jejich síly byl dánský celek Esbjerg, který dnes zvítězil v poměru 28:26. Favorizované seveřanky už v prvním vzájemném utkání doma před týdnem vyhrály 28:21.

Most, který loni získal méně prestižní Vyzývací pohár, přišel o šanci na čtvrtfinálovou účast v druhém poločase domácího zápasu. Soupeřky si v něm vybudovaly sedmibrankový náskok a v dnešní odvetě jim stačilo kontrolovat vývoj.

"Esbjerg si zápas pohlídal, přesto si myslím, že nás v závěru od bodů (do národního koeficientu) nedělilo mnoho. Chtěli jsme před odvetou zlepšit naši ofenzivu, což se v první půli podařilo, bohužel nám před přestávkou nefungovala součinnost obrany a gólmanek. Sedmnáct obdržených gólů bylo skutečně mnoho," uvedl trenér Mostu Dušan Poloz na svazovém webu.

V půli Esbjerg vedl o tři branky a po změně stran udržel vítězství, i když jeho hlavní ofenzivní hrozba Estavana Polmanová, která šesti góly rozhodla první zápas, tentokrát neskórovala. Dánský celek si v Poháru EHF zopakuje čtvrtfinálovou účast z roku 2011.

V mosteckém týmu byla nejlepší střelkyní autorka šesti branek Petra Beňušková. "V druhém poločase přišla naše tradiční útlumová pasáž, po které vedly domácí hráčky už o šest branek. Ale posledních deset minut, kdy jsme mohutně stahovali, bylo povzbuzením i pro další období a důstojnou tečkou za letošním pohárem," dodal Poloz.

Odvetné utkání osmifinále Poháru EHF házenkářek:

Team Esbjerg - Baník Most 28:26 (17:14)

Nejvíce branek: Ahlmová a Baunsgaardová po 6, Jensenová 5 - Beňušková 6, Martinková 4, M. Vysloužilová, Vítková a Borovská po 3. Rozhodčí: Wyss, Zowa (oba Švýc.). Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/1. Vyloučení: 2:2. Diváci: 570. První zápas 28:21, postoupil Esbjerg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články