Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Házenkářky čeká důležitý kvalifikační duel proti Chorvatkám, které napravují blamáž

Jeden z klíčových zápasů je před českými házenkářkami v kvalifikaci mistrovství Evropy. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného ve Zlíně přivítají Chorvatsko a po středečním úvodním debaklu na půdě olympijských vítězek z Francie potřebují bodovat. Balkánský tým, který obhajuje bronz z posledního Eura, na úvod skupiny senzačně prohrál doma s Ukrajinou. Zápas s Chorvatskem nabídne program ČT3 a web ctsport.cz od 17:10.

Vzhledem k tomu, že šampionát v příštím roce hostí tři země, se tentokrát v kvalifikaci hraje jen o 12 postupových míst. Na mistrovství projdou první dva týmy z každé skupiny. Kvalifikace vyvrcholí příští rok na jaře.

"Chorvatky po domácí prohře s Ukrajinou potřebují někde akutně získat body. Pokud by je vybojovaly v neděli u nás, nebyla by pro ně prohra s Ukrajinou až tak závažná. Tím pádem budou mít možná o to větší motivaci. To ale nic nemění na tom, že my od začátku víme, že nedělní zápas je pro nás důležitý a pro úspěch v kvalifikaci výhru potřebujeme," uvedl Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky na úvod kvalifikace ME utrpěly debakl ve Francii

Jeho svěřenkyně ve středu při vstupu do kvalifikace vůbec nestačily na čerstvé olympijské vítězky a stříbrné medailistky z posledního Eura Francouzky, jimž podlehly vysoko 22:38. Češky vyhrály jediný z posledních devíti zápasů.

"S výsledkem spokojení rozhodně být nemůžeme. Najdeme si tam i spoustu pozitivních věcí, ale na to, abychom uspěli proti Chorvatsku, se budeme muset zlepšit," poznamenal Bašný.

"Věnovat se budeme práci naší obrany s ohledem na útočnou organizaci Chorvatska a samozřejmě také našemu útoku, tomu věnujeme dva dny. Také se zaměříme na to, aby se hráčky daly po fyzické stránce dohromady a do zápasu šly mentálně i fyzicky dobře naladěné," doplnil český trenér.

Chorvatky, které na posledním Euru nečekaně získaly bronz, ve čtvrtek senzačně prohrály doma s Ukrajinou 22:23. Šlo o největší překvapení celého kvalifikačního kola. "Zápas se Chorvatkám nepovedl, určitou roli ale asi hrálo podcenění soupeře. Chorvatky hrály v domácím prostředí, v poločase vedly o čtyři branky a možná si už myslely, že to mají vyhrané. Zvlášť, když mají medaili z mistrovství Evropy. Zápas v neděli bude úplně jiný," přemítal Bašný.

K jeho týmu se oproti utkání ve Francii připojily čtyři hráčky - brankářka Hana Mučková, Petra Maňáková, Julie Franková a juniorka Charlotte Cholevová. "Sestavu pro zápas uzavřenou nemáme, předpokládám, že uděláme nějaké změny. Připojily se k nám některé hráčky, které s námi nebyly ve Francii. Nepřijely sem za námi do Zlína, aby byly jen do počtu, ale aby nám v utkání pomohly a tým posílily. Některé z nich určitě do zápasu nastoupí," dodal Bašný, jehož svěřenkyně čeká v prosinci mistrovství světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články