Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Házenkáři Zubří porazili Duklu a míří za titulem

Zubří – Sváteční dopoledne přineslo atraktivní souboj prvního a druhého týmu házenkářské extraligy. Pražská Dukla sice měla před zápasem na čele na Zubří dvoubodový náskok, v případě porážky by ji ale její dnešní soupeř předskočil o skóre. Dramatický zápas přinesl množství gólů a nervózní závěr, v němž si hráči Zubří pohlídali vítězství 37:34. Valašský klub se tak dostal do čela soutěže. A jelikož se v házenkářské extralize nehraje play-off, zisk titulu má tři kola před koncem ve vlastních rukou. Jediný, kdo může Zubří ohrozit, je právě pražská Dukla.

Házenkáři Zubří
zdroj: ČT4

Zubří zdolalo obhájce prvenství v soutěži stejně jako ve druhém kole nadstavby, kdy zvítězilo o čtyři góly, a udrželo neporazitelnost ve vzájemných zápasech v tomto ročníku. V základní části se oba rivalové rozešli dvakrát smírně.

Domácí vedli v poločase 20:16 poté, co poslední desetiminutovku vyhráli 8:3. Velkou zásluhu na tom měl autor osmi branek Mika. Ve druhém poločase se Dukle povedlo po sedmimetrovém hodu snížit na rozdíl jediné branky (21:22), ale soupeř vzápětí znovu odskočil a v závěru už si výhru v bouřlivé atmosféře pohlídal.

Dukle se nepovedlo navázat na předchozí venkovní výhru v Přerově a znovu si zkomplikovala cestu za dalším titulem. Naopak Zubří napravilo sobotní porážku v Lovosicích a po loňském třetím místě útočí na extraligový trůn.

"Oproti zápasu s Lovosicemi to mělo náboj. Všichni byli v běhu, super. Měli jsme dvojnásobnou motivaci. Všichni věděli, o co se hraje," řekl České televizi Martin Stržínek, který byl s 11 brankami nakonec nejlepším střelcem Zubří. 

Zubří - Dukla Praha 37:34 (20:16)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články