Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkáři vyrazili na baráž, Jícha má problémy

Praha - Uhrát příznivý výsledek, který by dával do domácí odvety šanci zabojovat o postup. S takovým cílem vyrazili čeští házenkáři k sobotnímu prvnímu duelu baráže o účast na světovém šampionátu do Ruska. Svěřence Martina Liptáka čeká těžký úkol: v dějišti utkání Astrachani se budou muset vyrovnat s teplotou 35 stupňů Celsia, hlavní hvězdu Filipa Jíchu navíc po sezoně v klubu postihly zdravotní problémy.

Oporu německého Kielu po triumfu v Lize mistrů a německé lize zasáhla poměrně silná viróza a trápí ho také koleno. Nejlepší házenkář světa za rok 2010 musel brát antibiotika a v minulých dnech netrénoval. "Po vrcholu sezony člověk trošku povolí a dostal jsem z toho velkou virózu. Trošku se to dostalo do kolena. Uvidíme, jak zvládnu let a jak bude noha reagovat," řekl Jícha před odletem.

Češi se do Ruska vydali uhrát dobrý výsledek, na němž by mohli stavět v domácí odvetě za týden v Pardubicích. Oba soupeři v lednu na evropském šampionátu v Srbsku vypadli už ve skupině a před baráží mají dvojnásobnou motivaci tento neúspěch odčinit. Rusko dokonce vyměnilo trenéra, tým povede nedávný reprezentant Oleg Kulešov.

"Jednoznačně bude poznat, že oba týmy skončily na mistrovství Evropy po základních skupinách. O to větší tlak bude na úspěch ze strany vedení Ruska. Přišel nový trenér, který se snaží změnit ten ruský styl. U nás je ale motivace také obrovská, každý chce na mistrovství světa postoupit," řekl trenér Lipták.

Češi věří, že bude výhodou hrát odvetu doma. "Pokud ale odehrajeme špatný zápas a prohrajeme o jedenáct branek, byl by skoro zázrak to zvládnout," uvedl Jícha. "Byl bych hrozně šťastný, kdybychom vypustili Rusko z hlavy a předvedli ten náš výkon, který trénujeme. Abychom ho dokázali prosadit na hřišti," dodal Jícha.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři vyrazili na baráž

Do Ruska odcestovalo šestnáct hráčů, oproti lednovému Euru chybí Martin Galia, Jiří Vítek, Jan Sobol, Tomáš Sklenák a Jiří Hynek. Vrátil se veterán Jan Filip, i když po šampionátu ohlásil konec reprezentační kariéry. "Přemlouvat jsem ho nemusel. Byli jsme dohodnuti, že když ho budu potřebovat, přijede. Teď potřebujeme, aby nám pomohl," řekl Lipták.

Nominace:

Brankáři: Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Mrkva (Hamm, Něm.), Křídla: Filip (St. Gallen/Švýc.), Číp (Prešov/SR), Nocar (Chambéry/Fr.), Motl, (Lovosice), Spojky: Jícha, Kubeš (oba Kiel/Něm.), Horák (Göppingen/Něm.), Mráz (Wetzlar/Něm.), Hrstka (Istres/Fr.), Řezníček (Granollers/Šp.), Stehlík (St. Raphael/Fr.), Pivoti: Vraný (Schaffhausen/Švýc.), Juříček (St. Raphael/Fr.), Prachař (Bern/Švýc.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články