Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Házenkáři si z Norska vezou první porážku v kvalifikaci

Stavanger (Norsko) – Premiérovou porážku dnes českým házenkářům v kvalifikaci na mistrovství Evropy uštědřil srdnatý celek Norska. Češi si sice ze Stavangeru vezou prohru 22:44, stále však vedou kvalifikační skupinu. Na definitivní postup na šampionát musejí čekat minimálně do příštího utkání s Řeckem, v němž jim bude stačit i remíza. Řekové dnes totiž remizovali 30:30 s Nizozemskem. Příští kvalifikační duely se budou hrát 8. června. Češi hrají v Řecku, kvalifikaci zakončí 11. června doma s Nizozemci.

Norsku se podařilo v domácím prostředí vrátit českému výběru čtyři dny starou prohru 26:29 ze Zlína. Svěřence trenéra Martina Liptáka může těšit alespoň fakt, že v případě bodové rovnosti s Nory v konečném účtování jim dnešní dvoubranková prohra přinese vítězství v 6. skupině. To je důležité pro nasazování při losu závěrečného turnaje, který se uskuteční příští rok v Srbsku.

Úvod tentokrát českým házenkářům vyšel a vedli, ovšem domácí v závěru poločasu přidali a v polovině utkání si vypracovali dvougólový náskok (15:13). Své vedení navyšovali, vedli i o čtyři góly (17:13), jenže pak přišel český vzestup a Norové si drželi dlouho pouze nejtěsnější náskok, z něhož nakonec byla výhra o dvě branky.

Mnohem méně než ve Zlíně se dnes prosadil Filip Jícha, jenž byl autorem pouhých tří branek. Naopak v domácím dresu dominoval Bjarte Häkon Myrhol, autor osmi gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články