Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkáři první přípravu se Slovenskem zvládli, výhra mohla být i výraznější

Po třetím místu na turnaji čtyř zemí ve Francii vyhráli čeští házenkáři další přípravnou prověrku. V prvním ze dvou utkání proti Slovensku v Kutné Hoře uspěli 33:27. Vítězství mohlo být i výraznější, ale obměnený tým, v němž kouč Xavier Sabaté zkoušel několik hráčů, v koncovce ještě některé šance nedal. Nejlepší český střelec duelu Jakub Štěrba dal pět branek. Přímý přenos odvety se Slovenskem sledujte zítra od 15:25 exkluzivně na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih vybraných akcí utkání Česko – Slovensko

Souboj týmů, které se nekvalifikovaly na mistrovství světa, byl v úvodu vyrovnaný. Soupeři se přetahovali o vedení a Slováci ještě ve 24. minutě drželi náskok 11:10. Pak ale domácí favorit třemi góly po sobě otočil stav a první půli vyhrál 17:14.

Brzy po změně stran Češi definitivně rozhodli. Ve 35. minutě Harabiš zvýšil na 19:14 a za dalších 14 minut vystřelil Štěrba domácímu celku poprvé v utkání osmibrankový náskok. Slováci v závěru už jen mírně zkorigovali stav.

"Byl to zápas rozdílných fází. Něco bylo dobré, některé věci, především ty nové, musíme zlepšit. Zítra na to máme další možnost. Slováci také ukázali některé dobré věci, v některých částech zápasu byli lepší. Speciálně v obraně to bylo od nás takové průměrné, musíme být lepší. Musíme na tom zítra zapracovat," řekl Sabaté.

Nedělní odveta v Kutné Hoře bude posledním ze šesti zápasů české reprezentace v tomto přípravném bloku. Sabatého svěřenci se nejprve s bilancí výhry a remízy na konci prosince představili ve dvou duelech v Lotyšsku, poté v minulém týdnu na turnaji ve Francii podlehli Egyptu a porazili Nizozemsko.

Přípravné utkání házenkářů v Kutné Hoře:

Česko - Slovensko 33:27 (17:14)

Sestava a branky Česka: Mizera, Hrdlička - Hrstka 4, Piroch 2, Štěrba 5, Kašpárek 2, Babák 2, Trkovský, Šlachta, Vančo, Harabiš 4, Klíma 4, V. Patzel 3, Douda 1, Březina, Zeman 2, Režnický 1, Blecha 3.

Nejvíce branek Slovenska: Mišových 8. Rozhodčí: Friedel, Kučerka (oba Česko). Vyloučení: 6:6. Diváci: 450.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články