Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Házenkáři na úvod sezony přehráli Černou Horu, osmi góly se blýsknul Sobol

Čeští házenkáři vstoupili do nové sezony vítězstvím 28:26 v prvním ze dvou přípravných zápasů v Černé Hoře a dočkali se teprve druhé výhry z posledních sedmi venkovních utkání. Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše v Podgorici rozhodli po vyrovnaném úvodním poločase o svém triumfu v závěru, kdy se dostali do tříbrankového vedení 26:23. Odveta se hraje v sobotu večer.

Český házenkář Tomáš Babák
zdroj: ČTK/Němeček Pavel

Nejvíce se na české výhře podílel Jan Sobol, který byl s osmi góly nejlepším střelcem utkání. Šest branek si připsal Milan Kotrč, třikrát se trefili Jakub Hrstka a Roman Bečvář. "Byla to klasická zápasová příprava, oba týmy dělaly poměrně dost chyb. My jsme ale dnes ukázali výborné nasazení a koncentraci po celou dobu zápasu a to nám udělalo radost," uvedl Kubeš.

Po poločasové remíze 10:10 český tým po změně stran trestal chyby domácích a úspěšně zakončoval rychlé útoky. "Ve druhém poločase se nám podařilo nastřílet osmnáct gólů soupeři, který je v obraně silný. To bylo pozitivní a byl to dnes velký krok dopředu," pochvaloval si Kubeš.

"Myslím si, že je to zasloužené vítězství. Bojovali jsme od první do poslední minuty. Bylo to velmi vyrovnané utkání, nahoru dolů plus jedna, minus jedna. Na konci se nám to podařilo zlomit. Rozhodly rychlé útoky a to, že jsme ve druhé půli proměnili skoro všechny šance," uvedl brankář Martin Galia.

Český celek v Podgorici zahájil zápasovou přípravu na lednové mistrovství Evropy v Chorvatsku, kde se představí i Černá Hora. Trenéři nakonec nechali doma Ondřeje Zdráhalu, Libora Hanische, Miroslava Jurku a Petra Šlachtu a rozhodli se otestovat některé mladé hráče. Český tým se na lednovém šampionátu v Chorvatsku utká ve skupině s Maďarskem, Dánskem a Španělskem.

Přípravné utkání házenkářů v Podgorici:

Černá Hora - ČR 26:28 (10:10)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia - Hrstka 3, Bečvář 3, Sobol 8, Horák, Kotrč 6, Stehlík 2, Babák 1, Petrovský 1, Škvařil, Zeman 2, Kašpárek 1, Mubenzem 1, Kasal, Landa. Nejvíce branek Č. Hory: S. Vujovič 6, Lasica 5. Rozhodčí: Vešovič, Mitrovič (oba Č. Hora). Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/3. Vyloučení: 7:4. Diváci: 100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy