Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Házenkáři Karviné nestačili doma na pražskou Duklu

Karviná - Házenkáři Karviné nedokázali ve 12. kole extraligy favorizovanou Duklu Praha obrat o body, i když k tomu měli během mimořádně vyrovnaného a napínavého zápasu velmi blízko. Dukla se tak dostala do čela před Hranice, které prohrály v Kopřivnici 27:28.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karviná - Dukla Praha

Díky čtyřem brankám Frančíka a obětavému výkonu brankáře Lefana vedli karvinští o poločase 13:11. Jenže Dukla stihla srovnat, Sviták dával na 14:14 a pražský tým se pak pozvolna dostával do vedení. I když Karvinou stále držel výborný Lefan, náskok Dukly se zmenšoval jen sporadicky. Absolutní zmar v koncovce zápasu pak jen podtrhl Mlotek, který zahodil samostatný únik. Karviná nakonec prohrála s Duklou 21:24.

"První poločas jsme hráli to, co jsme chtěli. Nástup do druhé půle byl katastrofální a soupeř toho využil srovnáním. Kopřivnický gólman nám pak vychytal mnoho vyložených šancí a bojovností si to domácí určitě zasloužili," řekl hranický kouč Libor Hrabal. "Byli jsme na Hranice kvalitně připraveni a měli více fyzických sil. Nedělali jsme chyby, kluci bojovali a prolomili jsme prokletí koncovek," radoval se domácí trenér Ivo Vávra. 

Hranicím nestačilo k návratu do čela ani poločasové vedení 15:11. Po šesti minutách druhé půle bylo vyrovnáno, ale domácí ještě dlouho nedokázali jít do vedení. Povedlo se jim to až v poslední sekundě, kdy nejlepší střelec zápasu Jaromír Petřík ze sedmimetrového hodu zlomil nerozhodný stav a zajistil Kopřivnici teprve třetí vítězství v sezoně. 

Extraliga házenkářů - 12. kolo:

Karviná - Dukla Praha 21:24 (13:11)
Nejvíce branek: Skrobič 6, Frančík 5, Gelnar 4/4 - Sviták 6/2, Kotrč 5, Šimůnek a Kastner po 3.

Zlín - Frýdek-Místek 24:28 (10:13)
Nejvíce branek: Kavka 8/4, Doležel 4, Kafka a Indrák po 3 - Pomichálek 7, Petrovský 5/2, Bosák a Mynář po 4.

Kopřivnice - Hranice 28:27 (11:15)
Nejvíce branek: Petřík 9/5, Fulnek 6, Gřes 3 - Čadra a Tůma po 5, Mičkal 5/2. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články