Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Karviné dobyli Zubří a jsou krůček od titulu

Zubří (Vsetínsko) - Házenkáři Karviné vyhráli třetí finále extraligy v Zubří 24:23 a mají na dosah obhajobu titulu. Úřadující mistr rozhodl vypjaté a emotivní utkání pětadvacet sekund před koncem gólem Šulce, který tak Valachům připravil první domácí porážku v sezoně. Baník vede v sérii 2:1. Čtvrtý zápas se bude hrát navíc ve středu od 18 hodin na jeho půdě a Karviná v případě vítězství může slavit sedmý titul v řadě.

V Zubří se odehrála další vzrušující bitva dvou mimořádně vyrovnaných celků. Lepší nástup měla Karviná, ale po pětiminutové pauze způsobené výpadkem proudu zabralo Zubří a v přesilovce obrátilo nepříznivý stav třemi góly na 7:5. Obě strany precizně bránily, excelovali gólmani, marně se některý z týmů snažil utrhnout. V elektrizující atmosféře vyprodané haly v Zubří domácím patřil úvod druhého poločasu. Utekli na 16:13, ale v 35. minutě udělal karvinský trenér Jozef Hanták tah zápasu. Mrkvu v bráně nahradil Lefanem, který se rozchytal k fantastickému výkonu a učinil přítrž zuberskému tlaku.

Bez Lefana by Baník těžko zápas obracel. Karvinský brankář osm minut nepustil gól, domácí, kteří na něj nevyzráli ani ze sedmičky, doslova přiváděl k šílenství. Lefan v hektickém závěru zlikvidoval Mikův náskok z brankoviště, Šulc poté z pravé spojky necelou půl minutu před koncem poslal Karvinou do vedení a při zuberské power-play dopil svůj kalich hořkosti opět Mika, který podruhé Lefana nepřekonal z proskoku.

Je nám líto, video expirovalo.
Zubří - Baník Karviná

Házenkářky Slavie dělí od titulu jediná výhra

Házenkářky pražské Slavie vyhrály i druhé finále české části interligy proti Veselí nad Moravou. Po domácím vítězství 29:24 je od titulu dělí jediný triumf. Na rozdíl od sobotního duelu držely Moravanky krok s vítězkami základní části 50 minut, závěr ale jasně vyzněl pro favorizované Pražanky.

Skóre se v úvodních minutách neustále přelévalo, větší než dvoubrankový náskok si ale ani jeden tým nevytvořil. Domácí se opět mohli spolehnout na střelecké schopnosti Kláry Černé, hostující tým často těžil z brejků. Veselí vyhrálo poločas 13:12, ve 37. minutě ale bylo opět srovnáno. K rozhodujícímu trháku nasadila Slavia deset minut před koncem a šňůrou pěti branek duel rozhodla. Třetí utkání finálové série se hraje na Moravě 8. května.

Gumárny Zubří - Baník Karviná 23:24 (12:12)

Nejvíce branek: Stržínek 7, Krupa a Číp po 4, J. Hrstka 3/1 - Hanták 7, Faith a Šulc po 3, Heinz 3/1. Rozhodčí: Novák, Kohout. Sedmimetrové hody: 5/2 - 5/2. Vyloučení: 5:9. Diváci: 1 500. Stav série: 1:2.

Slavia Praha - Veselí nad Moravou 29:24 (12:13)

Nejvíce bodů: Černá 8, Kutlvašrová 7/2, Knedlíková 4 - Štěrbová, Chmelařová a Kočí po 5. Rozhodčí: Karlubík, Struhár (oba SR). Sedmimetrové hody: 6/4 - 3/3. Vyloučení: 4:5. Diváci: 150. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články