Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Házenkáři Dukly už mají po karanténě. Doufáme, že nás pauza paradoxně nažhaví, zní z týmu

Téměř půl roku čekali čeští házenkáři, než se po koronavirové pauze extraliga znovu rozběhne. Házenkáři Dukly Praha ovšem z nového ročníku odehráli jen jeden zápas, pak museli kvůli pozitivním testům na covid-19 u dvou hráčů do karantény.

Házenkář Dukly Jakub Krušberský
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Koronavirová epidemie potrápila v posledních týdnech řadu sportovních týmů. Do karantény museli i házenkáři pražské Dukly, ale dnes už se mohli vrátit ke společné přípravě.
"Odjeli jsme celou přípravu, myslím si, že velice slušně, a bohužel po prvním zápase máme zase stopku, takže určitě nepříjemná situace pro nás," řeklo křídlo Dukly Jan Blecha.

Během dvoutýdenní karantény nemohli házenkáři Dukly trénovat společně. Brankáři Tomáši Petržalovi tak s přípravou pomáhal dvouapůlletý syn. "Mám malýho kluka, tak jsem mu dal míčky, aby na mě házel, a snažil jsem se tímhle způsobem být funkční doma."

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Dukly se po karanténě vrátili k přípravě

Dukla se do soutěže vrátí v sobotu na hřišti Zubří, které do nového ročníku nevstoupilo dobře. Všechna tři utkání prohrálo. Nutno dodat, že třetí tým minulého přerušeného ročníku narazil už na favorizovanou Plzeň a Karvinou. Prohrál i s Brnem, které je díky posilám na vzestupu. "Zubří má hodně podobně mladý tým jako my, tak uvidíme, co to bude. Myslím si, že to bude drama," uvedl pivot Dukly Daniel Dojčinovič.

"Paradoxně doufám, že ta pauza nás zase nažhaví na to, že si chceme zahrát, že tam necháme všechno," prohlásil Petržala.

Extraliga házenkářů pokračuje ve středu, kdy se v přímém přenosu na ČT sport utkají od 17:00 Hranice s brněnskými Maloměřicemi. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články