Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Francouzům se povedla proti Španělům odplata za Euro, Dánsko se Švédskem se přiblížily semifinále

Obhájci titulu Francouzi odstartovali čtvrtfinálovou skupinu mistrovství světa v házené vítězstvím 33:30 nad úřadujícími mistry Evropy Španěly a oplatili jim porážku ze semifinále Eura v minulém roce. V sestavě Francouzů nastoupil na pár minut už i hvězdný Nikola Karabatič po zranění, ale střelecky zářil spíše Španěl Ferrán Solé s 11 góly. Zvítězili také Němci 24:19 nad Islandem a vedou tabulku o skóre před Les Bleus. V "dánské" skupině si domácí výběr poradil s Maďarskem 25:22 a Švédsko přehrálo Tunisko jasně 35:23. Oba severské celky se výrazně přiblížily účasti v semifinále.

Španělský pivot Julen Aguinagalde proti N'Guessanovi
zdroj: ČTK/DPA autor: Marius Becker

Tak přece jen je zpět. Hvězdná spojka Nikola Karabatič se zapojil do sestavy Francie, přičemž základní skupinu vynechal. Dlouho nehrál kvůli zranění nohy, ale na MS se stačil dát do pořádku.

A právě jediná branka osobnosti PSG v duelu znamenala odskočení vedení 5:2, které svěřenci Didiera Dinarta udržovali.

Francouzi si často dobře pomáhali souhrou s pivotem Ludovicem Fabregasem. O stahování pětibrankové ztráty se především postaral v prvním poločase devítigólový křídelník Ferrán Solé, ale jeho tým šel do kabin stejně za stavu 15:17.

Po přestávce právě i Solého trefa, kdy naskočil ke gólmanovi Vincentu Gerrardovi a srazil se s ním, v duelu rozproudila emoce.

Házenkáři ze země galského kohouta však těžili z produktivity spojek v čele s Dika Memem a před posledními patnácti minutami vedli o šest branek.

Úřadující mistři Evropy však utkání ještě zdramatizovali po aktivní obraně a neproměněných šancích soupeře. 

Jenže za stavu 30:32 nepovolil důležitým zákrokem francouzský brankář Cyril Dumoulin dramatizaci a gólovou tečku přidal ještě Grebille.

Vicemistři Evropy Švédové bez velkých potíží přehráli Tunisko 35:23, když druhý poločas ovládli 16:9. Sedmi góly se blýskli Niclas Ekberg a Andrea Nilsson.

Dánové proti Maďarsku ani jednou neprohrávali a v průběhu druhého poločasu vedli až o šest branek. Přes polevení v závěru si vítězství pohlídali a k postupu do semifinále jim stačí porazit v následujícím utkání Egypt.

Spolupořadatele šampionátu tradičně táhl sedmigólový Mikkel Hansen, maďarské střelce na druhé straně deptal skvělými zákroky gólman Jannick Green.

Mistrovství světa házenkářů - čtvrtfinálové skupiny:

Skupina I (Kolín nad Rýnem): Francie - Španělsko 33:30 (17:15), Německo - Island 24:19 (14:10.

Skupina II (Herning): Švédsko - Tunisko 35:23 (19:14), Dánsko - Maďarsko 25:22 (15:10).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články