Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Euro házenkářek má zelenou. Dánsko dostalo povolení a uspořádá celý turnaj

Až devět dní před startem, ale přece. Házenkářky dostaly definitivní potvrzení, že celé mistrovství Evropy bude od 3. prosince hostit Dánsko. Kromě Herningu, kde bude hrát skupinu český tým, se šampionát uskuteční také v Koldingu. Původně se měla část šampionátu konat v Norsku, které ale před týdnem od spolupořadatelství kvůli koronavirové pandemii odstoupilo. 

Dánští organizátoři od minulého týdne čekali na souhlas od dánské vlády i zdravotnických úřadů. "Celé mistrovství Evropy házenkářek na dánském území má zelenou," oznámila ministryně kultury Joy Mogensenová.

"Všechny týmy se na šampionát - byť za různých podmínek - připravují už dlouho. Kdyby se Euro zrušilo, přišla by vniveč spousta energie a úsilí," uvedl trenér české reprezentace Jan Bašný. S týmem se chystá na šampionát od neděle v Chebu.

"Jsme rádi, se Euro nakonec uskuteční. Všichni se na to těšíme. Ačkoliv to samozřejmě bude zvláštní Euro," řekl manažer národního týmu Adam Štegl. "Každá země bude na šampionát jinak připravená, v různých zemích platí různé karanténní podmínky dopadající na jednotlivé pozitivně testované hráčky nebo celé týmy," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Dánsko uspořádá celé Euro. Jsou dobře připravení, říká Bašný

Připomněl, že zápasy budou bez diváků. "Hrát takové zápasy - pro někoho třeba jednou za život - je samozřejmě těžké. Bez diváků to bude samozřejmě úplně jiné. Jsme ale rádi, že nemusíme měnit žádné plány, a i pro naše mladé hráčky bude obrovská zkušenost hrát proti top týmům Evropy," dodal Štegl.

Šéf Evropské házenkářské federace Michael Wiederer vyzdvihl úsilí dánských funkcionářů, díky kterému se povedlo šampionát zachránit. "Máme za sebou mimořádně náročný týden i na tuto obtížnou dobu. Nelze dostatečně ocenit flexibilitu a snahu, jakou vyvinuli, zvlášť když šlo o vytvoření zcela bezpečného prostředí pro všechny účastníky na zcela novém místě," uvedl Wiederer.

Kolding bude hostit v Sydbank Areně základní skupiny C a D a poté jednu čtvrtfinálovou skupinu. Stejná porce zápasů se uskuteční v hale Jyske Bank Boxen v Herningu, kde pak šampionát vyvrcholí. České házenkářky tam ve skupině B čeká Rusko, Švédsko a Španělsko. Nové mistryně Evropy budou korunovány 20. prosince.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články