Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Chorvatky pokračují v překvapivé jízdě. Poprvé v historii si na ME zahrají semifinále

Házenkářky Chorvatska postoupily poprvé v historii na mistrovství Evropy mezi nejlepší čtyři týmy a na šampionátu v Dánsku se v semifinále střetnou s obhájkyněmi titulu Francouzkami. Druhou dvojici tvoří Dánsko a Norsko, které měly turnaj původně hostit společně. Norsko se však necelé tři týdny před začátkem ME kvůli koronavirovým omezením pořadatelství vzdalo.

Radost házenkářek Chorvatska
zdroj: ČTK/AP/ autor: Claus Fisker

Překvapení turnaje Chorvatsko si zajistilo postup do semifinále výhrou 23:20 nad Německem na závěr čtvrtfinálových skupin. Nejlepším umístěním balkánského týmu bylo dosud páté místo z premiérového kontinentálního šampionátu v roce 1994. Skupinu v Koldingu vyhrálo suverénně Norsko, které potvrdilo pozici neporaženého týmu vysokou výhrou 32:21 nad Maďarskem.

Z druhé čtvrtfinálové skupiny v Herningu neprošel ani jeden z trojice Rusko, Španělsko, Švédsko, které v základní skupině porazily a poslaly domů české reprezentantky. Do posledního zápasu byly ve hře olympijské vítězky Rusky, jež v přímém souboji o postup podlehly 23:30 domácímu Dánsku a čeká je jen zápas o páté místo proti mistryním světa Nizozemkám. Francouzky skupinu vyhrály díky závěrečnému vítězství 31:25 nad Švédskem.

Semifinále a duel o 5. místo se hrají v pátek, turnaj vyvrcholí v neděli.

Mistrovství Evropy házenkářek v Dánsku – čtvrtfinálové skupiny:

Skupina I (Herning):

Černá Hora - Španělsko 26:26 (11:17), Francie - Švédsko 31:25 (14:14), Dánsko - Rusko 30:23 (13:9).

Skupina II (Kolding):

Nizozemsko - Rumunsko 35:24 (16:12), Chorvatsko - Německo 23:20 (12:12), Maďarsko - Norsko 21:32 (9:17).

Semifinálové dvojice: Francie - Chorvatsko, Norsko - Dánsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články