Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští házenkáři odstartují sezonu v neděli. Sobotní duel Bosna nestihne, dopravu zhatila bouře

V neděli začne několikatýdenní příprava, která vyvrcholí lednovým Eurem. České házenkáře měly čekat v Brně dva přípravné duely s Bosnou a Hercegovinou, nakonec se bude hrát pouze v neděli. Balkánský celek zastavila na cestě do Česka bouře, která v zemi soupeře zrušila všechny blízké lety. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého si s Bosnou, která se rovněž chystá na závěrečný turnaj do Německa, zopakují souboj z minulého kontinentálního šampionátu. Přímý přenos nedělního duelu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 12:50.

"Fanoušci, kteří si zakoupili vstupenky na první utkání, budou kontaktováni emailem ohledně vrácení vstupného. V sobotu se bude konat místo střetnutí v brněnské hale Vodova otevřený trénink národního týmu. Nedělní duel začne v původním termínu od 13:00 na Vodově," zní prohlášení na webu České házené. Tým Bosny a Harcegoviny se vydal na cestu místo plánového letu autobusem, což zabere dvanáct až čtrnáct hodin. 

Dobrá forma obou soupeřů

Sabatého mužstvo nastoupí v neděli k prvnímu zápasu od konce dubna, kdy reprezentanti uzavřeli úspěšnou evropskou kvalifikaci. S Bosnou se naposledy Češi utkali vloni v lednu na minulém Euru a zvítězili jasně 27:19.

Oba soupeři měli na konci uplynulé sezony dobrou formu. Sabatého výběr vyhrál šest z posledních sedmi duelů, Bosňané drží sérii čtyř vítězství. Ve své kvalifikační skupině obsadili stejně jako český celek druhé místo.

"Bosna není třeba tolik známým a věhlasným týmem, ale v kádru má hráče s velkou kvalitou. Někteří hrají Ligu mistrů, někteří působí v Bundeslize. Ve své kvalifikační skupině dokázali porazit Černou Horu a Slovinsko. Je to tým s velkým potenciálem," řekl Sabaté.

Zkouška nových hráčů

Jeho tým se sešel v Brně v pondělí. Duel s Bosnou bude posledním domácím zápasem reprezentace před šampionátem, závěrečná příprava na ME vyvrcholí dvěma kempy na přelomu roku.

"Nejdůležitější bude pokračovat v progresu. Máme v týmu zkušenější hráče i ty méně zkušené, kteří toho třeba ještě tolik za národní mužstvo neodehráli. Je potřeba, aby pokračovali ve vývoji. Na Euru budeme mít zápas každé dva dny, takže budeme potřebovat šestnáct kvalitních hráčů, abychom předváděli dobré výkony po celých 60 minut," uvedl Sabaté.

V základní skupině se Češi na Euru utkají s mistry světa Dány, Portugalskem a nováčkem na mistrovství Řeckem. První dva týmy v tabulce postoupí do další fáze, kterou budou dvě šestičlenné skupiny.

Česká nominace:

Brankáři: Tomáš Mrkva (Kiel/Něm.), Šimon Mizera (Elverum/Nor.),
levá křídla: Jakub Hrstka (DRHV 06/Něm.), Jiří Rakouský (Dukla Praha),
levé spojky: Matěj Klíma (Lipsko/Něm.), Vojtěch Patzel (Lübeck-Schwartau/Něm.), Dominik Solák (Karviná),
střední spojky: Martin Březina (Kreuzlingen/Švýc.), Jonáš Patzel (Karviná), Tomáš Babák (Bergischer HC/Něm.), Matěj Havran (Zubří), Lukáš Mořkovský (Zabrze/Pol.),
pravé spojky: Tomáš Piroch (Plock/Pol.), Stanislav Kašpárek (Dinamo Bukurešť/Rum.),
pravá křídla: Josef Hozman (Prešov/SR), Mathias Choleva (Frýdek-Místek), Jakub Štěrba (Hamm-Westfalen/Něm.),
pivoti: Vít Reichl (Hüttenberg/Něm.), Štěpán Zeman (Gummersbach/Něm.), Daniel Režnický (Ostrovia/Pol.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články