Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

České házenkářky Slovinsko v odvetě neporazily, nezvládly závěr

Ptuj (Slovinsko) – V odvetě se Slovinkami se českým házenkářkám nepodařilo potvrdit středeční vítězství 30:17 a prohrály 28:33. Přípravný zápas na prosincový evropský šampionát ve Švédsku rozhodl nepodařený závěr, ve kterém svěřenkyně trenéra Jana Bašného nedokázaly udržet vedení.

Česká reprezentantka Jana Knedlíková
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

České hráčky do odvety proti dalšímu účastníkovi evropského šampionátu vstoupily dobře a v prvním poločase se dostaly do vedení 14:10. Jenže Slovinky zabraly a do kabin šly týmy za stavu 15:15.

Také po změně stran si zpočátku český celek udržoval mírný náskok, jenže v polovině druhého dějství Slovinky vyrovnaly a v poslední desetiminutovce si vytvořily rozhodující pětigólový náskok. České hráčky si tak z prvních dvou zápasů této sezony odnesly jednu výhru a jednu porážku.

"Stejně jako včera bylo 40 minut sice ne bezchybných, ale velmi dobrých. Pak nám začaly Slovinky trochu utíkat v obraně, nedokázali jsme si přebírat jejich kombinace a z toho jsme dostávali góly. V posledních pěti minutách jsme měli za stavu minus dva góly několik šancí na to, abychom se vrátili, dokonce vyložené šance do pivota, trhák," uvedl Bašný.

"Neproměnili jsme je a takové zahozené šance se na mezinárodní scéně nevyplácí. Místo toho, abychom se dotáhli na gól nebo na remízu, skončil zápas porážkou o pět branek," konstatoval trenér.

Nejlepší českou střelkyní byla Markéta Jeřábková s šesti góly. "Věděly jsme, že tento zápas bude o něco náročnější než včerejší. Už jen proto, že včera Slovinky prohrály a nechtěly si to zopakovat. Na Slovinky jsme byly připravené, věděly jsme, že budou střílet přes střed z devíti metrů, ale bohužel dnes se nám to nedařilo ubránit," řekla Jeřábková.

Další utkání čekají reprezentantky na konci listopadu. Představí se na silně obsazeném turnaji v Chebu, kterého se zúčastní také týmy Norska, Srbska a Rakouska. Poté už Češky odcestují na šampionát do Švédska, kde se v základní skupině mistrovství Evropy utkají s Černou Horou, Maďarskem a Dánskem.

Slovinsko - ČR 33:28 (15:15)

Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Knedlíková 2, Galušková 3, Salčáková 1, Růčková 2, Ryšánková 2, Hrbková 1, Kordovská 4, Luzumová 1, Malá 1, Jeřábková 6, Adámková 2, Marčíková 1, Weisenbilderová 1, Konečná 1, Janoušková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články