Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Woods nakonec hraje PGA Championship, ale trápí se

Louisville (USA) - Golfista Tiger Woods se přes problémy se zády postavil na start PGA Championship, ale první kolo na hřišti ve Valhalle se mu nepovedlo. Vítěz čtrnácti majorů jej dokončil s výsledkem +3, poté co při čtyřech boggey zahrál jediné birdie, a v době dokončení své hry figuroval až ve druhé stovce pořadí.

Tiger Woods
zdroj: ISIFA

Woodsova účast na posledním majoru sezony byla nejistá, ale bývalý první hráč světa před startem turnaje potvrdil, že problémy z minulého týdne ustoupily a je připraven nastoupit.

Woods nedohrál v neděli finálové kolo turnaje v Akronu a nebylo jisté, zda poslední major sezony nevynechá. Letos v březnu podstoupil operaci zad a vynechal tři měsíce sezony. Bolest zad ale nyní způsobil jiný problém. "Důvodem byla zablokovaná křížová kost, která tlačila na nerv a odtud plynula křeč. Když se to uvolnilo, bolest ustoupila a mohl jsem se začít hýbat. Nic mě nebolí a to je dobrý začátek," řekl Woods. Ve středu si tréninkově zahrál devět jamek.

Na otázku, zda je připraven ukončit čekání na další titul z majoru, odpověděl: "Na to se soustředím. Je třeba trefovat dobře míč a proměňovat paty, to jediné můžu ovlivnit." Američan se z triumfu na turnaji velké čtyřky naposledy radoval před šesti lety na US Open. PGA Championship vyhrál čtyřikrát v letech 1999, 2000, 2006 a 2007.

Woods se nevzdává

K dalšímu triumfu má ale po prvním dnu daleko. "Nebylo to moc dobré. Spousta špatných ran," konstatoval, ale naděje na dobrý výsledek se ještě nevzdal. "Na konci zítřejšího kola se musím dostat pod par," řekl.

Kvůli operaci zad letos Woods nestihl majory US Open a British Open. Před PGA Championship odehrál jen tři turnaje, letos celkem sedm a nejlépe byl pětadvacátý na Cadillac Championship. Dvakrát z turnaje odstoupil a jednou neprošel cutem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články