Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Westwood bude hvězdou golfového Czech Masters

Praha - Bývalý první hráč světa Angličan Lee Westwood bude jednou z hvězd třetího ročníku golfového turnaje D+D Real Czech Masters, který je součástí elitní série European Tour. Na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu u Prahy se bude hrát od 18. do 21. srpna.

Lee Westwood
zdroj: Getty Images

Westwood je tváří letošního turnaje a zve fanoušky na akci z plakátů, které se začaly v těchto dnech objevovat v ulicích. "Je to tak. Je jednou z minimálně tří velkých hvězd, které přijedou na Czech Masters," řekl Pavel Poulíček, marketingový ředitel promotéra turnaje Relmostu.

Další zvučná jména pořadatelé akce s dotací milion eur, která se bude hrát po olympijském turnaji v Riu de Janeiro, oznámí příští týden. Westwood je považován za jednoho z nejlepších golfistů světa, který nevyhrál major. Především se ale 1. listopadu 2010 stal třináctým hráčem v čele světového žebříčku. Ukončil tehdy více než pětileté panování Američana Tigera Woodse.

Dvaačtyřicetiletý Angličan vyhrál 42 turnajů, z toho dva na americké PGA Tour a třiadvacet na European Tour, což ho řadí na osmé místo evropských tabulek. Devětkrát si zahrál Ryder Cup a sedmkrát slavil s týmem Evropy vítězství.

Loňský druhý ročník Czech Masters vyhrál Belgičan Thomas Pieters. O rok dříve si díky triumfu v Česku zajistil Velšan Jamie Donaldson nominaci na Ryder Cup a pak získal v prestižním souboji proti USA vítězný bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články