Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Walker prožívá skvělý vstup do sezony, vyhrál už třetí PGA Tour

Pebble Beach (USA) - Americký golfista Jimmy Walker prožívá na okruhu PGA životní sezonu. V neděli sice málem přišel o náskok šesti ran, ale nakonec vyhrál Pebble Beach National Pro-Am a z osmi startů v této sezoně triumfoval už potřetí. Za uplynulých 20 let se podobný vstup do sezony povedl jen třem dalším hráčům. Walker se zařadil po bok krajanů Tigera Woodse, Phila Mickelsona a Davida Duvala, kteří také vyhráli tři turnaje z osmi nebo méně startů na úvod sezony.

Golf
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Před touto sezonou, která začala nově už loni, přitom Walker nevyhrál jediný turnaj PGA Tour. V polovině října se ale prosadil na Frys.com Open v San Martinu, poté ovládl na Havaji v Honolulu Sony Open a nyní přidal titul z Pebble Beach.

"Vždycky jsem byl přesvědčený, že dokážu vyhrávat, ale zjistil jsem, že v to musíte opravdu věřit. Já na to pořád myslel, šel za tím a nakonec to protrhl. A je úžasný pocit, když jednou vyhrajete a pak to dokážete zopakovat," řekl Walker s úsměvem.

V posledním nedělním čtvrtém kole mu ale dlouho do smíchu nebylo. Na startu vedl o šest ran, ale po bogey na dvanáctce, třináctce a sedmnáctce se jeho náskok smrskl. Na osmnáctku přicházel už jen s vedením o jednu ránu a musel dát par, aby se nemuselo hrát play-off.

Caddie Andy Sanders se Walkera snažil uklidnit. "Užij si to," říkal mu. Walker nervy udržel. Potřebný pat do paru zahrál a zapsal se mezi vítěze Pebble Beach jako dříve třeba Jack Nicklaus a Woods. Pětatřicetiletý Walker nakonec vyhrál o ránu před krajany Dustinem Johnsonem a Jimem Rennerem. Získal 1,2 milionu dolarů a vede pořadí FedEx Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články