Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

V čele PGA Championship je trio hráčů, v závěsu světová jednička McIlroy

Louisville (USA) - Trojice golfistů Angličan Lee Westwood a Američané Kevin Chappell a Ryan Palmer jsou po prvním kole v čele PGA Championship, posledního majoru sezonu. Všichni zahráli ve čtvrtek na hřišti ve Valhalle 65 ran. Jen o ránu zpět je severoirský favorit Rory McIlroy.

Lee Westwood
zdroj: Getty Images

Westwood zapsal první den devět birdie, bogey a double bogey. "Připravoval jsem si hodně šancí ke skórování. Trefil jsem hodně fairwayí a dobře jsem patoval. Neměl jsem vyloženou slabinu," pochvaloval si bývalý první hráč světa.

Famózní závěr McIlroye

Vítěz British Open McIlroy si připsal na první devítce tři birdie. Druhou ale začal špatně, na desítce udělal double bogey a na jedenáctce bogey. Pak ale ukázal, proč je nyní světovou jedničkou a na zbylých sedmi jamkách měl pět birdie.

"Myslím, že to ukazuje, v jakém se nacházím rozpoložení. Mám v sobě energii a odvahu, kterou je třeba nasměrovat správným směrem, což teď dokážu," řekl pětadvacetiletý McIlroy. Stejně jako on zahráli 1. kolo za -5 také Ital Edoardo Molinari, Švéd Henrik Stenson, Američan Jim Furyk a Angličan Chris Wood.

Tiger Woods, který minulý týden nedohrál turnaj v Akronu kvůli problémům se zády, nehrál 1. kolo vůbec dobře. Vítěz čtrnácti majorů jej dokončil s výsledkem +3, poté co při čtyřech boggey zahrál jediné birdie. "Nebylo to moc dobré," řekl. Je na děleném 109. místě a ve druhém kole má co dělat, aby prošel cutem.

Výsledky golfového majoru PGA Championship

1. Westwood (Angl.), Chappell a Palmer všichni 65, 4. Furyk (všichni USA), E. Molinari (It.), Stenson (Švéd.), McIlroy (Sev. Ir.) a Wood (Angl.) všichni 66.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články