Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stricker si připsal už svůj desátý titul PGA

Dublin (USA) - Američan Steve Stricker vyhrál o jedinou ránu golfový turnaj Memorial v americkém Dublinu a připsal si na své konto jubilejní desáté vítězství na okruhu PGA. Dalším Američanům Mattovi Kucharovi a Brandtovi Jobemu k posunu z druhého místa nepomohlo ani to, že závěrečné kolo zahráli sedm ran pod par.

Čtyřiačtyřicetiletý Stricker šel do závěrečného dne s vedením o tři rány, ovšem několika chybami se o náskok málem připravil. Své vítězství zachránil především na 16. jamce, kdy poslal míček do bunkeru, přesto se z nepříjemné situace dostal, zahrál par a udržel náskok před pronásledovateli. Všechna čtyři kola nakonec zahrál na 16 ran pod par hřiště.

Stricker přiznal, že jeho hru v posledním kole ovlivnila dlouhá přestávka způsobená deštěm. "Pak to bylo z mé strany trochu ubojované. Snažil jsem se nedělat chyby, ale to se mi úplně nedařilo. Po patnácté jamce a velké chybě jsem se cítil docela ohrožený, ale naštěstí jsem další chybu zachránil a dohrál to," řekl Stricker, který se po výhře posunul ve světovém žebříčku z osmého na čtvrté místo.

Za svou hru v průběhu všech čtyř dnů sklidil pochvalu i od protihráčů. "Hrál jsem tady skvělý golf, přesto jsem nevyhrál. Proto mohu říci jediné: Skvělá hra, Steve," prohlásil Kuchar. "Myslel jsem si, že 65 ran mi v posledním kole bude stačit, ale mýlil jsem se. Bylo to jen o Stevovi, jestli vyhraje, nebo si to prohraje, ale on náš tlak ustál," dodal Jobe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články