Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Stenson potvrdil, že se zapojí do golfové série financované Saúdskou Arábií

Švédský golfista Henrik Stenson přišel kvůli spekulacím o odchodu k nové lukrativní sérii LIV Invitational o funkci kapitána evropského výběru v Ryder Cupu. Šestačtyřicetiletý vítěz British Open z roku 2016 v reakci na to oznámil, že se do kritizovaného seriálu opravdu zapojí.

Henrik Stenson
zdroj: ČTK/PA autor: David Davies

"Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl přidat k některým svým kolegům profesionálům a hrát sérii LIV Invitational počínaje turnajem v Bedminsteru zhruba za týden," uvedl Stenson. "Můj zájem o tento koncept byl v minulých letech dobře znám a i přes nešťastné napětí mezi LIV Golf, DP World Tour a PGA Tour je možnost zahrát si turnaje LIV něco, co chci vyzkoušet," dodal.

Loni byl Stenson v Ryder Cupu při porážce s USA zástupcem kapitána Pádraiga Harringtona, další ročník týmové soutěže už ale neodehraje. "Ve světle Henrikových rozhodnutí týkajících se jeho osobních záležitostí je zřejmé, že nebude moci plnit své smluvní povinnosti k Ryder Cup Europe. A proto není možné, aby pokračoval v roli kapitána," uvedli představitelé evropského výběru Ryder Cupu už před potvrzením Stensonova odchodu k LIV Golf.

Příští ročník soutěže se bude hrát v září roku 2023 v Římě. Do role kapitána by se mohl posunout buď Dán Thomas Björn, nebo Edoardo Molinari z Itálie, které Stenson už dříve jmenoval svými zástupci.

O Stensonově odchodu k LIV informovala v úterý Sky Sports. Série financovaná Saúdskou Arábií láká špičkové golfisty štědrým startovným, vysokými odměnami a volnějším kalendářem. PGA Tour a evropská DP World Tour na konkurenci reagovaly vyloučením hráčů, kteří se nové sérii upsali. První turnaj LIV Invitational se hrál v červnu v Londýně a jeho vítěz Charl Schwartzel z JAR dostal největší odměnu v golfové historii čtyři miliony dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články