Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Spilková to dokázala. Jako první Češka má hrací kartu na LPGA

Nekonečná, únavná. Ale také velice úspěšná. Taková byla pro Kláru Spilkovou kvalifikace na LPGA. Účastnice olympijských her v Riu získala vůbec jako první česká golfistka hrací kartu na nejprestižnější okruh. V osmikolové závěrečné fázi kvalifikačního turnaje, který dlouho vedla, obsadila čtvrté místo. S jistotou se vešla mezi 48 hráček, které si v Severní Karolíně možnost startů na LPGA v příštím roce zajistily.

Sport
zdroj: ČT4

"Kvalifikace byla dlouhá a únavná. Odpočítávala jsem jednotlivá kola, ale při samotné hře jsem se cítila výborně. Řekla jsem si, že na sebe nebudu nijak tlačit, a hrála jsem to, co jsem potřebovala. Trefovala jsem fairwaye, zasahovala greeny a hrála na dva paty," řekla Spilková.

Třiadvacetiletá účastnice olympiády v Riu de Janeiro a loňská vítězka turnaje Ladies European Tour v marockém Rabatu nejdříve obsadila čtvrté místo v druhé fázi kvalifikace v americkém Venice. Finálová část se hrála v Pinehurstu na hřištích číslo šest a sedm a Spilková se od druhého do šestého kola držela v čele.

"Před starty jsem byla nervózní, ale při hře už ne. Soustředila jsem se a hrála jsem na pohodu a s úsměvem. Obě hřiště mi seděla, hraju rovné rány, takže mi užší fairwaye ani bunkery a vody nevadily," uvedla členka reprezentačního Czech Golf Teamu.

Před osmým kolem měla víceméně jasno, že o kartu na LPA nepřijde, a zahrála v něm tři rány nad par. Celkově měla skóre -11 a jistě udržela čtvrté místo. "Hrála jsem znovu naplno, možná trochu víc na riziko než předtím, ale zkoušela jsem skórovat. I když se to nepovedlo, jsem s výsledkem spokojená," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková si jako první Češka zahraje LPGA

Po závěrečném patu objala caddieho Martina Konečného a utírala slzy dojetí. "Dokázali jsme to!" napsala Spilková v angličtině k videu na sociálních sítích. "Mám kartu na LPGA pro příští rok. Po těch třech týdnech hry v řadě to byl pro mě výjimečný moment. Díky, Martine Konečný. Díky všem," doplnila.

Svůj program v roce 2019 bude teprve řešit, ale vedle amerického okruhu hodlá hrát nadále i na Ladies European Tour, jelikož má ambice kvalifikovat se na Solheim Cup, dámskou obdobu Ryder Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články