Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spilková se v životním turnaji posunula na osmou pozici

Klára Spilková na turnaji série LPGA ve floridském Boca Raton dále útočí na kariérní rekord. Po pátku, kde byla třináctá, se dokázala posunout dokonce na dělené osmé místo, nejlépe se přitom umístila na této úrovni jako 32. V sobotu obešla hřiště s výsledkem čtyři rány pod par a celkově má skóre -8. V čele zůstává Švédka Madelene Sagströmová se skóre -15.

Klára Spilková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yoza Glenn

Spilková zahrála třetí den akce nazvané Gainbridge LPGA čtyři rány pod par a zopakovala tak svůj výkon z druhého kola. V sobotu zapsala znovu pět birdie, z toho tři na pětiparech. Jediné bogey zaznamenala na jamce s parem tři.

"Jde to dobře a jsem nadšená. Jsem klidná, hodně si věřím a čekám, až to tam spadne. Železa byly v třetím kole nejlepší ze všech dnů," uvedla v nahrávce pro média. "Švih cítím hodně solidně a ono se to samo nějak děje."

Spilková v Boca Raton vstoupila do své desáté profesionální sezony a druhé na LPGA. První turnaj roku hraje v rytmu a vypadá rozehraně. "Měla jsem jen čtyři týdny volno, ze všech sezon to byla asi moje nejkratší pauza. Dobře to cítím a jdu s dobrým pocitem," pověděla. Zvládá i pozornost fanoušků. "Vycítím to a vnímám, ale od prvního dne chodí lidi a v sobotu byla suprová atmosféra," řekla.

Finálové kolo půjde v páru s Kanaďankou Brooke Hendersonovou, osmou hráčkou světa, která v roce 2016 vyhrála major Women's PGA Championship. "Dám si večeři, protáhnu se a pořádně se na to vyspím," plánovala pětadvacetiletá Spilková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články