Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Spilková nezvládla 2. kolo PGA Championship, vede Nelly Kordová

Kláře Spilkové vůbec nevyšlo druhé kolo golfového majoru KPMG Women's PGA Championship a zůstala daleko za postupem do finálových kol. V pátek potřebovala deset ran nad par hřiště v Johns Creek na předměstí Atlanty a s celkovým skóre +12 se dělí o 140. místo. Vede mladší ze sester bývalého tenisty Petra Kordy Nelly, dvaadvacetiletá Američanka má skóre -11.

Je nám líto, video expirovalo.
Women's PGA Championship vede po dvou kolech Kordová

Spilková ve čtvrtek zahrála dvě rány nad par, což by jí na cut stačilo. O den později ale v první devítce nastřádala tři bogey a ve druhé dokonce jedno birdie, jedno bogey, dvě double bogey a jedno triple bogey. Takový výsledek zahrála naposled v červnu 2017, tehdy ve třetím kole KPMG Women's Championship zapsala stejných 82 ran.

Účast na olympijských hrách v Tokiu má nicméně Spilková takřka jistou. Po tomto turnaji a akci Ladies European Tour v Berouně se kvalifikační žebříček uzavře, česká ženská jednička zatím figuruje na 51. místě.

Nelly Kordová má skvělou formu. Před týdnem vyhrála turnaj v Grand Rapids a letos jako první hráčka na LPGA Tour získala druhý titul. Celkově jich má na elitní sérii už pět. Na majoru v Johns Creek vede o ránu před další americkou golfistkou Lizette Salasovou. Další tři soupeřky zaostávají za Kordovou o čtyři údery.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články