Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Spilková: Chtěla bych si zahrát s Tigerem Woodsem

Mladá Boleslav – Šestnáctiletá česká golfistka Klára Spilková hraje první sezonu mezi profesionálkami a daří se jí skvěle. Ani první umístění mezi třemi nejlepšími v profesionálním golfu nezměnilo její plány. I pro další část sezony si přeje především procházet cutem a otrkávat se mezi nejlepšími evropskými hráčkami. Lepší umístění vnímá Spilková jako příjemný bonus.

Spilková má za sebou tři turnaje a pokaždé útočila na nejlepší hráčky. Na turnaji hlavní evropské Ladies European Tour (LET) v Maroku skončila sedmá, na zatím posledním turnaji ve Francii na akci nižší kategorie dokonce obsadila třetí místo. "Chtěla bych postupovat cuty, být tedy do šedesátého místa. To, že se umístím výš, je pro mě bonus," řekla usměvavá česká hráčka.

Nadějná golfistka přiznává, že velmi důležitá je na hřišti psychika. "Už pět let docházím ke své psycholožce Haně Jenčové. Pracujeme spolu natolik, že mi to velice vyhovuje. I osobností mi moc vyhovuje, rozumíme si," zdůraznila. Psychická vyrovnanost, kterou obdivují i její starší protihráčky, se projevila například při juniorském Ryder Cupu, na kterém prohrála jen s jednou soupeřkou. "Je to hodně o psychice, protože se hraje na jamky, ne na rány," podotkla Spilková.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Klárou Spilkovou

Profesionální hřiště jsou nadýchaná

Více než samotných výsledků si česká naděje váží nabytých zkušeností. "Abych pravdu řekla, v amatérských soutěžích jsou hřiště hezky připravená, ale mezi profesionály jsou ještě více, jsou taková nadýchaná. Po herní stránce jsou ale hřiště stejná."

Spilková se netají svými sny utkávat se s nejlepšími golfistkami, ale i golfisty světa. "Chtěla bych si zahrát s Tigerem Woodsem. I po těch jeho problémech mu pořád fandím. Je to golfista první třídy," prohlásila.

Už v šestnácti letech je Spilková inspirací pro mladé začínající hráčky. "Mně se hrozně líbí, že holek, které chtějí začínat, je hrozně moc. Všimla jsem si, že jsem pro ně i vzorem." Hráčka, která začala s golfem ve čtyřech letech, nyní doporučuje: "Když to děti chytne, měly by v tom pokračovat, hrát turnaje a měly by jít v golfu cestou, která je hlavně baví."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články