Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spieth vyhrál turnaj Travelers Championship v rozstřelu

Cromwell (USA) - Američan Jordan Spieth vyhrál díky povedené ráně z písku do jamky v rozstřelu turnaj Travelers Championship. Jako druhý nejmladší po Tigeru Woodsovi dosáhl na PGA Tour na desátý titul.

Jordan Spieth
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jeff Siner

Třiadvacetiletý Spieth měl po čtyřech kolech na hřišti River Highlands skóre -12 a po povedeném finálovém kole skončil stejně také jeho krajan Daniel Berger. Proto si zopakovali v play-off čtyřparovou osmnáctku a Spieth byl úspěšnější.

Poté co míč po třetí ráně z bunkeru dojel do jamky, Spieth odhodil hůl, vyběhl na trávu a ve výskoku se oslavně srazili s caddiem Michaelem Grellerem. "Měl jsem šílenou radost a byl jako cvok. Byla to prostě legrace," řekl Spieth.

Sám pak uklidňoval hlasité fanoušky, aby měl jeho kamarád klid na dlouhý pat, kterým mohl play-off prodloužit. Bergerův pokus ale skončil vedle jamky. "Jordan to jednoduše zahrál jako Jordan," komentoval Berger závěrečný rozstřel.

V play-off vyhrál vítěz dvou majorů Spieth turnaj PGA již počtvrté v kariéře a podruhé to dokázal úspěšnou ranou z písku. Stejným způsobem získal svůj první titul, v roce 2013 takto uspěl na John Deere Classic.

Spieth měl přitom v závěru finále štěstí. Třikrát skončil míč po jeho odpalu málem ve vodě, čímž by ztratil ránu. Na patnáctém greenu patoval a myslel si, že nevalně, ale míček zajel do jamky a Spieth překvapením strnul. "Tohle je nejspíš moje nejšťastnější vítězství, protože jsem měl dnes dost kliku," řekl.

Bývalý první hráč světa Spieth letos vyhrál druhý turnaj. Před úspěchem v Cromwellu se radoval v únoru na AT&T Pebble Beach Pro-Am.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články