Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kousková má další triumf na nižším turnaji LET. Zvítězila ve Švédsku

Golfistka Sára Kousková vyhrála turnaj ve švédském Jönköpingu a vybojovala třetí vítězství na druhém nejvyšším evropském okruhu LET Access Series. Třiadvacetiletá česká hráčka porazila o tři rány druhou Vanessu Knechtovou ze Švýcarska.

Kousková navázala na loňský senzační triumf na Konopišti a červencovou výhru v Málaze a odnesla si prémii 6400 eur (asi 157 tisíc korun). Minulý týden v Göteborgu obsadila čtvrté místo.

"Jsem ohromně šťastná. Oba turnaje ve Švédsku jsem si moc užila. Hrála jsem golf, který od sebe očekávám, a až na druhé kolo v Göteborgu mohu být spokojená," uvedla česká hráčka.

Po středečním úvodním kole v Jönköpingu byla česká golfistka druhá s 65 ranami. Ačkoliv si ve čtvrtek pohoršila o dva údery, dosáhla nejlepšího výsledku druhého kola a poskočila do čela. Nyní udržela náskok tří úderů před Knechtovou a turnaj dokončila s výsledkem -12.

"Zlom přišel zřejmě na dvanáctce, kde jsme s Vanessou hrály obě krátké paty do birdie a minuly. Mně se následně povedlo nahrát si na třináctce na 50 centimetrů k vlajce a eagle na čtrnáctce už pak byl jen třešničkou na dortu, doklepávala jsem ho z necelého metru," uvedla.

V celoročním pořadí Order of Merit poskočila na třetí místo. První šestice si zajistí plnou hrací kartu na elitní Ladies European Tour v příští sezoně. "Jsem ráda, že se nám daří držet plán, který jsme si dali, tedy plně se soustředit na konci roku na LETAS. Věřím, že se mi podaří v dalších turnajích předvádět podobně kvalitní golf jako ve Švédsku," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články