Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Johnson vede US Open, cutem neprošla řada favoritů

Ze hry na golfovém US Open už je nespočet hvězd. Cutem například neprošli Američané Tiger Woods, Jordan Spieth, Severní Ir Rory McIlroy či Španěl Jon Rahm. Daří se naopak Dustinu Johnsonovi. První hráč světa vede v polovině turnaje na hřišti Shinnecock Hills s náskokem čtyř ran.

Tiger Woods
zdroj: Reuters autor: Orlando Jorge Ramirez

Vítěz US Open z roku 2016 Johnson zahrál druhé kolo za 67 ran, celkově je na skóre -4 a jako jediný z celého startovního pole pod par. Na děleném druhém místě jsou v paru jeho krajané Scott Piercy a Charley Hoffman.

"V náročných podmínkách jsem zahrál opravdu solidně," hodnotil Johnson svůj výkon se čtyřmi birdie a jedním bogey. Pochvalu dostal i od bývalého krále golfu Woodse, který s ním kolo absolvoval. "Měl hru celkově pod kontrolou. Míč trefoval perfektně a na greenech měl krásnou rychlost," řekl Woods.

Z vlastní hry už Woods takovou radost mít nemohl. Trojnásobný vítěz US Open měl dohromady deset ran nad par a za cutem zaostal o dvě rány.

Johnson sice má náskok, ale na dohled za ním je silná skupina pronásledovatelů. Na čtvrtém místě jsou společně obhájce titulu Brooks Koepka, Angličané Justin Rose, Tommy Fleetwood a Ian Poulter a také švédská jednička Henrik Stenson.

Jen ránu na vedení mohl ztrácet zkušený Poulter. Na své předposlední jamce dne ale zahrál triple bogey po příliš agresivní ráně z bunkeru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články