Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Golfové Ladies Open si může v Berouně zahrát až čtrnáct Češek

Až čtrnáct domácích golfistek by si mohlo zahrát Tipsport Czech Ladies Open 2020, které je součástí série Ladies European Tour (LET). I za účasti fanoušků se turnaj na hřišti v Berouně uskuteční od 28. do 30. srpna s dotací 200 000 eur. V sobotu a neděli budou přenosy na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jistotu startu už má pětice profesionálek Kateřina Vlašínová, Šideri Váňová, Lucie Hinnerová, Kristýna Napoleaová a Eva Koželuhová. Z amatérek by mělo kartu využít trio Sára Kousková, Tereza Melecká a Tereza Koželuhová.

"Máme představu, že pro Češky budeme mít deset až čtrnáct karet a polovina bude profesionálek a polovina amatérek. Další amatérky budeme řešit i s ohledem na jejich odjezd do USA na studium a v kooperaci s golfovou federací," řekl promotér Luboš Koželuh.

Je nám líto, video expirovalo.
Beroun bude hostit turnaj série Ladies European Tour

Loni se hrálo na Karlštejně a amatérka Patricie Macková skončila dvanáctá, další tři Češky prošly cutem. Letos by si Koželuh přál ještě lepší výsledek. "Kdyby byla jedna v desítce, tak by to bylo perfektní. Je to v jejich silách," uvedl.

"Jsem vděčná za možnost si zahrát," řekla nejlepší česká amatérka uplynulých tří sezon Kousková. Společně s Vlašínovou odhadly, že vítězné skóre by mohlo být třináct až čtrnáct ran pod par. Ani jedna ale na berounském hřišti dosud nehrála.

Sára Kousková
zdroj: Twitter Sára Kousková

Hřiště si prohlédl i ředitel turnaje Portugalec Joao Pinto. "Jsou místa, která slibují drama, a jiná, kde se bude skórovat, což chceme všichni vidět," konstatoval.

Chybět bude nejlepší česká profesionálka Klára Spilková, jež si chce dát v týdnu vyhrazeném pro Czech Ladies Open volno po sérii čtyř turnajů na LPGA, kterou zakončí majorem ve Skotsku. "Kdykoli se rozhodne u nás startovat, tak může," řekl Koželuh.

Startovní pole první plnohodnotné akce okruhu LET po koronavirové pauze bude mít silné obsazení. Přihlášeny jsou bývalé vítězky celoročního žebříčku soutěže Lee-Anne Paceová z JAR (2010) a Beth Allenová z USA (2016). Přijede také skotská obhájkyně karlštejnského prvenství Carly Boothová a další vítězky turnajů LET.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články