Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Golfista Scott vyhrál turnaj PGA v Palm Beach Gardens

Palm Beach Gardens - Bývalý první hráč světa Australan Adam Scott ovládl golfový turnaj Honda Classic a na PGA Tour si připsal dvanáctý titul. Na těžkém hřišti v Palm Beach Gardens na Floridě zvítězil o jednu ránu před Španělem Sergiem Garcíou a z triumfu se radoval po téměř dvou letech.

Adam Scott
zdroj: ČTK/AP autor: Lynne Sladky

"Je to úleva zase vyhrát, je to čím dál těžší," řekl Scott. "Vím, že moje šance na titul jsou oproti mladým, jako jsou Jordan (Spieth), Rory (McIlroy), Rickie (Fowler) či Jason (Day) mnohem menší, ale nemůžu čekat, že mi spadne do klína. Je třeba si pro to dojít a pracovat na tom," uvedl pětatřicetiletý rodák z Adelaide.

Scott vyhrál poprvé po vynucené změně hole na patování. V roce 2013 se stal vítězem Masters a na greenech používal dlouhý putter, jehož konec si opíral o hruď. Taková hůl je od začátku letošního roku zakázána, proto Scott od loňského října používá krátkou a na PGA Tour se mu nadmíru daří. Před výhrou v Palm Beach skončil v této sezoně dvakrát druhý a nyní vyhrál poprvé od května 2014, kdy zvítězil ve Forth Worthu.

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj PGA v Palm Beach Gardens ovládl Australan Scott

"V poslední době hraju opravdu dobře a fakt je, že těm nejlepším se zatím až tak moc nedaří," řekl Scott. Do finále vstupoval se stejným skóre jako García a hned na první jamce šel po birdie do vedení. Šest jamek před koncem bylo znovu vyrovnáno, ale Španěl v závěru více chyboval, a proto Australan s celkovým skóre 9 o ránu vyhrál. Scott je prvním golfistou po sedmi letech, který vyhrál, i když zahrál na jedné z jamek +4. To se mu "povedlo" ve třetím kole po dvou ranách do vody na tříparové patnáctce.

Přesto kolo došel se skóre 4, jelikož měl i osm birdie. Před ním dokázal vyhrát turnaj s quadruple bogey Američan Phil Mickelson v East Lake v roce 2009. Upozornil na sebe i Němec Alex Čejka. Rodák z Mariánských Lázní trefil první den eso na tříparové sedmnáctce, což dokázal na poslední jamce tzv. Medvědí pasti jako první v historii turnaje. Nakonec obsadil dělené 21. místo. Zklamáním skončil turnaj pro světovou trojku Roryho McIlroye ze Severního Irska. Vítěz soutěže z roku 2012 letos neprošel cutem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články