Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Evropská kvalifikace na golfový Ryder Cup začne a zřejmě i skončí v Česku

Praha - Bitva o účast v evropském výběru pro golfový Ryder Cup 2018 letos začne a zřejmě za rok i vyvrcholí v Česku. Vedení European Tour zveřejnilo nová pravidla pro sestavování týmu, z nichž vyplývá, že na D+D REAL Czech Masters na Albatrossu půjde od 31. srpna do 3. září o první body.

"Je to pro nás obrovské vyznamenání a máme z toho velkou radost. Start rydercupové kvalifikace přivede do Česka vynikající hráče, znovu sem dorazí rydercupová trofej a s ní aktuální kapitán týmu Thomas Björn," uvedl Petr Dědek, majitel pořádající promotérské společnosti Relmost.

Český turnaj nejvyšší evropské golfové série byl uplynulé tři roky vždy jedním z posledních, na kterém hráči získávali body do rydecupové kvalifikace. V roce 2015 si Velšan Jamie Donaldson díky výhře na Albatrossu zajistil místo v evropském celku a pak získal v prestižním souboji proti USA vítězný bod.

Není jasné, kdy kvalifikace v roce 2018 skončí, ale jelikož se milionem eur dotované Czech Masters v té době vrátí do druhé poloviny srpna, bude nejspíše předposlední šancí k zisku bodů. "Budeme tak hned dvakrát součástí této kvalifikace, což je zcela mimořádný unikát, který připadl právě na Česko," řekl Dědek.

Evropská rydercupová kvalifikace doznala více změn. Jedna z nich zajistí, že se pokaždé bude hrát na Albatrossu o jiný počet bodů. Zatímco v úvodu cyklu se budou body získávat stejně jako doposud, v jeho závěru budou mít turnaje v tomto případě koeficient 1,5. Tím si hráči získané body vynásobí, aby měli větší šanci na nominaci golfisté se skvělou aktuální formou v měsících před Ryder Cupem.

Nový kapitán Björn rozdá nově čtyři divoké karty, stejný počet hráčů se nominuje z evropského žebříčku a čtyři si start zajistí ze světového pořadí. Ryder Cup se uskuteční v září 2018 na hřišti Le Golf National v Paříži. Americký tým povede za obhajobou vítězství Jim Furyk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články