Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Donald, Molinari nebo Lowry. Na Czech Masters se představí mezinárodní hvězdy

Bývalá světová jednička a současný kapitán evropského rydercupového týmu Angličan Luke Donald se zúčastní devátého ročníku golfového turnaje Czech Masters. Podnik nejvyšší evropské série DP World Tour, na kterém bude startovat osm českých hráčů, od čtvrtka do neděle tradičně přivítá Golf Resort Albatross ve Vysokém Újezdu na Berounsku a přímé přenosy nabídne ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Další ročník turnaje Czech Masters před startem

"My jsme již v historii slibovali, že sem přivedeme bývalé světové jedničky. Mám velkou radost, že se nám to zase podařilo. Luke Donald je skvělý hráč, moc mě těší, že tady bude. Startovní listina je hodně silná a prestižní, jsou na ní velká jména světového golfu," řekl promotér Petr Dědek.

Czech Masters je předposlední kvalifikační turnaj před startem zářijového Ryder Cupu v Římě. Donald proto bude vedle vlastních výkonů na hřišti sbírat podklady pro nominaci na 44. vydání prestižního souboje amerického a evropského golfového týmu.

"Musím ty dvě věci vybalancovat. Moc rád si tady zahraju a budu bojovat s ostatními výbornými golfisty, ale mám i jiný úkol a zodpovědnost jako kapitán. Budu blízko hráčů, chci s nimi komunikovat a co nejvíce je sledovat," přiblížil pětačtyřicetiletý Donald.

Dalšími hvězdami Czech Masters budou Ital Francesco Molinari, Ir Shane Lowry či Španěl Pablo Larrazábal. Loňské vítězství na Albatrossu se pokusí obhájit Němec Maximilian Kieffer.

Jeden z osmi českých hráčů Jiří Zuska je letos neoficiální domácí jedničkou. Na Czech Masters už startoval třikrát. "Je to trošku jiná situace. Budu to hrát počtvrté, ale poprvé jako profík. Pořád se k tomu budu snažit přistupovat stejně a doufám, že se mi bude dařit," uvedl Zuska.

Z domácích golfistů ho doplní další čtyři profesionálové Filip Mrůzek, Aleš Kořínek, Jan Cafourek a Šimon Zach a amatéři David Tomi, Jakub Hejlek a Louis Klein, který ve středu oslaví teprve 14. narozeniny. Tomi byl loni nejlepším Čechem turnaje na děleném 51. místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články