Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Do golfového Masters vstoupil nejlépe Spieth, Woods je zatím na 29. místě

Po prvním kole vede úvodní Masters sezony v Augustě americký golfista Jordan Spieth. Majitel zeleného saka pro vítěze z roku 2015 zahrál ve čtvrtek šest ran pod par. Bývalý první hráč světa Tiger Woods zatím při návratu do turnaje ztrácí na Spiethe sedm ran a okupuje dělenou 29. pozici.

Tiger Woods
zdroj: ČTK/PA/ autor: Danny Lawson

Spieth, který byl na Masters také druhý v letech 2014 a 2016, má v čele náskok dvou ran před dvojicí krajanů Tonym Finauem a Mattem Kucharem. V dohledu na děleném čtvrtém místě jsou například Severní Ir Rory McIlroy nebo Švéd Henrik Stenson.

"Měl jsem dobrý plán, ale máme za sebou jen první kolo a vím, stejně jako všichni ostatní, že v Augustě je možné všechno," řekl Spieth, jenž dal mimo jiné na osmé jamce eagle a v závěru od třináctky pět birdie v řadě. Kolo nicméně zakončil bogey.

Překvapením dne se stal debutant Finau. Osmadvacetiletý Američan si den před turnajem při oslavě hole in one v tříparové soutěži podvrkl kotník, který si sám vmžiku vrátil do původní polohy. "Rentgen neukázal žádné poškození. Ráno jsem se nemohl nohy skoro dotknout, moc jsem nespal, ale věděl jsem, že budu hrát," prohlásil. V prvním kole zahrál -4. "Je to bláznivé. Skoro jako zázrak," smál se Finau.

Čtyřnásobný vítěz turnaje Woods potřeboval 73 ran. "Fajn," hodnotil svůj výkon s tím, že měl dobrý pocit ze své hry, ale ani jednou neskóroval na pětiparu. Na 29. místě je s ním například současný první hráč světa Dustin Johnson z USA. Ze hry o obhajobu je naopak Španěl Sergio García, jenž po hrůzostrašné patnácté jamce, na kterou potřeboval třináct ran, se skóre +9 až předposlední.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články