Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

BLOG: Sportovní klan Kordových udivuje svět

O tom, že jablko nepadá daleko od stromu, není třeba polemizovat, ovšem tak blízko, jako je tomu u bývalé světové tenisové jedničky Petra Kordy, to je víc, než i staré přísloví čekalo. Dcery Jessica a Nelly nyní obsadily na golfovém turnaji LPGA první a třetí místo a syn Sebastian nedávno hrál své první finále tenisového turnaje ATP a nyní se chystá ukázat svaly na Australian Open, které jeho otec před třiadvaceti lety vyhrál.

Nelly a Jessica Kordovy
zdroj: ČTK/AP autor: Phelan M. Ebenhack

To bylo v době, kdy ještě Sebastian, který má tenisové geny i po matce, bývalé tenistce Regině Rajchrtové, ani postřední Nelly nebyli na světě.

Jak to ti Kordovi dělají? Slavných sportovců je moře, slavných potomků taky, ale aby se všichni dostali takhle vysoko, a ještě v různých sportech, to je rarita.

Zareagovali na to i v americké CNN a snažili se zjistit, jakou vodou u Kordů sportovní kořeny svých potomků zalévají.

"Rodiče nás vždycky tlačili do spousty různých sportů, nechtěli, abychom dělali jen jeden," svěřila se CNN Jessica, která v sedmadvaceti letech vyhrála už šestý turnaj slavné série. A za první triumf po třech letech inkasovala 180 tisíc dolarů.

Nejstarší dcera Kordových také přiznává, že pro ni tenis nebyl nikdy sportem, o němž by uvažovala jako o tom, kterému se bude věnovat naplno. "Hrála jsem ho, ale nebyl to sport, který bych milovala," dodala. A jak se zdá, udělala dobře.

O pět let mladší Nelly, která už má ve svém CV také jeden vyhraný turnaj LPGA, před sebou měla o stopu víc. "Když jsem vyrůstala, vždycky jsem chtěla dělat to, co udělala moje sestra," dodává prostřední dcera slavného tenisty, která skončila v neděli v turnaji Lake Buena Vista na Floridě třetí. "Takže jsem začala hrát golf v době, kdy jsem začala chodit," dodala golfistka, která už ve čtrnácti letech hrála na seniorském US Open (Jessica v patnácti).

I Sebastian hrál golf, a dobře. V jedenácti letech porazil svou o dva roky starší sestru Nelly. "Je supertalent," říká skvělá golfistka o bratrovi, kterého si ale získal tenis a rodičům rozhodně nedělá ostudu. Byl světovou juniorskou jedničkou, vyhrál juniorku na Australian Open, nyní je 103. hráčem žebříčku ATP a loni byl ve 4. kole French Open.

Jessica také tvrdí, že rodiče na ni nikdy netlačili, aby žila jen golfem. "Vždycky nám říkali, že život není jenom golf, proto jsem hrála jen sedm osm turnajů ročně," popsala nová floridská šampionka recept, jak je důležité to v dětském věku nepřehánět.

Nikdy prý na ně nikdo netlačil, aby se chystali na život profesionálních sportovců, ale dostali příležitost se rozhlédnout a volnost si vybrat. A zdá se, že to funguje skvěle.

To by si měli uvědomit ti, kteří sami s vlastní minulostí z amatérských sportů tlačí své potomky na tréninky za každou cenu, talent netalent - radost neradost. To pak většinou vede k tomu, že kopačky, brusle, rakety a... později končí v koutě pod nánosem prachu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články