Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Američané na Ryder Cupu vedou, Evropanům se ale podařilo snížit

Chaska (USA) - Po prvním dnu 41. ročníku Ryder Cupu vedou američtí golfisté nad Evropou 5:3. Domácí Američané nejprve suverénně ovládli foursomy v poměru 4:0. Poté se však Evropané herně zvedli, ve fourballech získali první body a snížili tak nepříznivý stav ziskem tří ze čtyř možných bodů.

Sport
zdroj: ČT4

"Všichni byli z dopoledních výkonů zklamaní, ale odpoledne ukázali hrdinské zaujetí a touhu hrát a vyhrát," chválil své hráče kapitán Evropy Darren Clarke. Zlepšili se olympijští medailisté z Ria Angličan Justin Rose a Švéd Henrik Stenson, kteří vrátili porážku Jordanu Spiethovi a špatně hrajícímu Patricku Reedovi.

Další tři dvojice Clarke pro fourbally oproti foursomům změnil a dvakrát měl šťastnou ruku. Skvěle hráli Španělé Sergio Garcia a Rafa Cabrera, kteří si poradili s J. B. Holmesem a Ryanem Moorem. Severoirský golfista Rory McIlroy s nováčkem Thomasem Pietersem z Belgie zdolali Dustina Johnsona a Matta Kuchara.

McIlroy ukončil souboj patem do eaglu na šestnáctce. Když míček zmizel v jamce, dvakrát se lehce uklonil směrem k fanouškům a pořádně si zakřičel. "Musím říct, že vytvářejí nepřátelskou atmosféru," řekl McIlroy o divácích, kteří jsou hodně hluční a občas hlasitě slaví i zkaženou ránu Evropanů. "Nesmíte se tím nechat pohltit, jinak vypadnete z koncentrace, ale je třeba dát po povedeném patu najevo, jak hodně to pro vás znamená," doplnil vítěz uplynulé sezony na PGA.

Jediný odpolední bod pro USA zaznamenali ostřílený Brandt Snedeker a výborně hrající rydercupový novic Brooks Koepka. Spolu jasně přehráli nevýrazné Němce Martina Kaymera a letošního vítěze Masters Angličana Dannyho Willetta.

Na pořadu budou v dalším programu znovu foursomy a fourbally, v neděli tradiční duel USA a Evropy ukončí dvanáct dvouher. Evropa vyhrála poslední tři vzájemné souboje, celkovou bilanci nicméně vedou Američané s 25 tituly.

Golfový Ryder Cup v Chasce (USA):

USA - Evropa 5:3 po prvním dnu

Foursomes: Spieth, Reed (USA) - Rose (Angl.), Stenson (Švéd.) 3/2, D. Johnson, Kuchar (USA)- Pieters (Belg.). Westwood (Angl.) 5/4, Walker, Z. Johnson (USA) - Garcia (Šp.), Kaymer (Něm.) 4/2, Mickelson, Fowler (USA) - McIlroy (S.Ir.), Sullivan (Angl.) 1/0.

Fourballs: McIlroy, Pieters - D. Johnson, Kuchar 3/2, Garcia, Cabrera Bello (Šp.) - Holmes, Moore (USA) 3/2, Rose, Stenson - Spieth, Reed 5/4, Snedeker, Koepka (USA)- Kaymer, Willett (Angl.) 5/4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články