Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litva končí na domácím mistrovství světa bez bodu

Pro domácí Litvu skončilo futsalové mistrovství Evropy už po základní skupině. V přímém souboji o třetí místo podlehli svěřenci ukrajinského trenéra Ryvkina Kostarice 2:6. Výběr pořadatelské země sice skóroval jako první, ale Kostaričané ještě do poločasu skóre otočili a náskok už nepustili. Česko čeká v neděli duel o druhé postupové místo s Vietnamem, přímý přenos sledujte od 14:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi očekávají s Vietnamem těžký zápas

První místo ve skupině A uhájil Kazachstán, kterému k tomu stačila remíza 1:1 s Venezuelou. Kazaši vedli od 5. minuty, Jihoameričané sice zvládli v samotném závěru vyrovnat, zůstali ale o skóre druzí.

Favorizované Rusy dostal v Kaunasu do vedení už ve 2. minutě Afanasjev a ještě do poločasu přidali další góly Asadov a Abramov. Guatemala dokázala překonat ruského brankáře Putilova pouze zásluhou Alvarada z penalty, vzápětí ale vrátil tříbrankový náskok sborné Antoškin.

Také Egypťané s Uzbekistánem brzy prohrávali, v 19. minutě ale vyrovnal Eid a "Faraoni" drželi postupový výsledek až do 34. minuty, kdy rozhodl o tříbodovém zisku pro Uzbeky Rachmatov. Vítězové postupují z druhého místa, pro Egypt kvůli nejhoršímu skóre turnaj končí.

Výsledky MS ve futsalu:

Skupina A: Venezuela - Kazachstán 1:1, Kostarika - Litva 6:2.

Konečné pořadí: 1. Kazachstán 7 (+8), 2. Venezuela 7 (+2)*, 3. Kostarika 3, 4. Litva 0.

Skupina B: Guatemala - ROV 1:4, Egypt - Uzbekistán 1:2.

Konečné pořadí: 1. ROV 9 bodů, 2. Uzbekistán 3 (-2), 3. Guatemala 3 (-5), 4. Egypt 3 (-7)*.

* Při rovnosti bodů rozhoduje o pořadí rozdíl ve skóre.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články